News Flash:

Aceasta este cea mai frecventa infectie intima la femei

27 Iulie 2015
1286 Vizualizari | 0 Comentarii
vaginita
Una dintre afectiunile recurente ale aparatului genital o reprezinta vaginita bacteriana care, departe de a se manifesta sub forma unei inflamatii, se rezuma la o crestere alarmanta a numarului de bacterii, afectand sanatatea si functionarea corespunzatoare a zonei vaginale,potrivit divahair.ro.

Vaginita bacteriana 

Cunoscuta si ca infectia Ellen Gardner sau Gardnerella vaginalis, vaginita bacteriana nu este o boala cu transmitere sexuala clasica, ci un dezechilibru bacterial in flora vaginala. Cu alte cuvinte, desi germenii se transmit la partener in cadrul contactului sexual, barbatii nu sufera de aceasta afectiune.

Cu valori ale pH-ului cuprinse intre 3.8 si 4.4, flora vaginala creeaza un mediu acidic, care protejeaza vaginul de infectii. Acest mediu este favorizat de lactobacili, bacteriile care indeplinesc un rol esential in producerea acidului lactic si care vegheaza, prin urmare, asupra sanatatii vaginului tau. 

Vaginita bacteriana este provocata de o supraproductie de astfel de bacterii. PH-ul vaginului tau atinge, in aceste conditii, valori intre 4.5 si 5, aciditatea depasind, astfel, limitele normale.

Care sunt simptomele vaginitei bacteriene? 

Cel mai important simptom al vaginitei bacteriene este eliminarea unei secretii in cantitate excesiva, urat mirositoare, de culoare alb-galbuie, diferita de secretia vaginala normala. Una din trei femei cu vaginita bacteriana descriu o secretie galbena.

Nu pierde din vedere faptul ca vaginita bacteriana favorizeaza aparitia altor boli ale aparatului genital, asa ca este foarte important sa o tratezi cat mai repede posibil.

Vaginita bacteriana este adesea confundata cu o alta infectie foarte comuna in randul femeilor, candidoza. Statistic vorbind, gradul de raspandire a acestor afectiuni este urmatorul: vaginita bacteriana 46%, candidoza 29%, alte infectii 25%.

vaginita bacteriana inflamatii bacterii vaginita bacteriana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005682 (s)