News Flash:

Vinul fiert, leac pentru inima

28 Noiembrie 2014
1429 Vizualizari | 0 Comentarii
Ideal iarna, dupa o zi obositoare la serviciu sau dupa ce ati mers mult timp prin frig, vinul fiert are o multime de efecte terapeutice. Cercetarile facute de-a lungul timpului au aratat ca aceasta licoare este un alit de nadejde in lupta cu afectiunile respiratorii si digestive.


Nu se stie cand si cine a fiert prima data o cana de vin, dar atunci cand vinul a inceput „sa atraga" din ce in ce mai multi adepti, acesta a fost indulcit mai intai cu miere, apoi cu zahar, dupa care s-au folosit diferite condimente. Oameni de stiinta din cadrul Universitatii Illinois din Chicago au declarat ca bacteriile care duc la aparitia infectiilor pulmonare si a bolilor de inima pot fi distruse prin consumul moderat de vin rosu. Acesta este un agent de distrugere eficient in cazul unei bacterii din aer, despre care se stie ca ar fi cauza infectiilor respiratorii, pulmonare si a bolilor de inima.

Tot ce trebuie sa faceti este sa combinati vinul preferat cu mirodeniile pe care le considerati potrivite. Astfel, se incalzeste pe foc, se strecoara si se serveste in pahare de sticla termorezistente sau in cani. Important este sa nu fierbeti vinul, pentru ca-si va pierde din calitati, in special din tarie. Lasati-l la foc mic, doar cat sa se incalzeasca, iar mirodeniile sa-si lase gustul si aroma. Se mai poate pune si cate o felie mare de mar, portocala sau mandarina. De obicei nu se foloseste un vin bun, deoarece procesul de incalzire ii reduce din calitati. Sanatate.bzi.ro


vinul fiert condimente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007495 (s)