News Flash:

Vino pe 30 august in Iulius Town, sa te bucuri de spectacolul din pasajul UnderTown, cea mai mare expozitie de street art din Timisoara!

23 August 2019
1095 Vizualizari | 0 Comentarii

Timişoara, 23 august 2019 - Culoare, energie, ritm și lumină. Așa poate fi descris pasajul auto UnderTown din Iulius Town Timișoara, primul ansamblu mixt realizat în vestul țării, de către companiile IULIUS i Atterbury Europe. Odată cu inaugurarea de pe 30 august 2019, te invităm să descoperi cea mai mare galerie de artă stradală din Timișoara, ce reunește lucrările unor renumiți grafferi internaționali.

Pereții tunelului auto din Iulius Town, care leagă Bulevardul Antenei de Piața Consiliul Europei, au fost îmbrăcați în desene suprarealiste, personaje fantastice, forme și simboluri, umbre și penumbre, prin creațiile unor artiști recunoscuți la nivel mondial pentru talentul lor în street art. 25 dintre cei 30 de grafferi care au răspuns provocării de a personaliza „șevaletul” subteran de peste 2.000 mp i-au finalizat lucrările. Astfel, planete, portrete, roboți, peisaje urbane reinterpretate, figuri geometrice, flori, decoruri și multe alte elemente din realitatea contemporană se regăsesc în „tablourile” stradale din UnderTown.

Artiști din Argentina, Venezuela, Peru, Brazilia, Mexic, Spania, Italia, Republica Moldova şi România și-au lăsat imaginația să se exprime și să surprindă. Printre aceștia s-a numărat și italianul Luca Di Maggio, a cărui creație a prins forma unei biciclete. Și asta pentru că, pe lângă graffiti, pasiunea sa este mișcarea pe două roți, așa cum sunt încurajați să facă și angajații din clădirile de birouri Iulius Town. „Bicicleta este cel mai vechi mijloc de transport. Atât de mică, sofisticată, dar, în același timp, atât de puternică. Cu o bicicletă poți merge la birou sau să călătorești în întrega lume. Ideea unui obiect atât de simplu, dar atât de prețios, m-a făcut să iubesc ciclismul. Când nu sunt pe o bicicletă, o desenez!”, a spus Luca Di Maggio. De altfel, artistul a făcut numeroase călătorii îndelungate pe două roți, astfel că desenele sale transmit mesajul de a utiliza mai mult bicicleta.

Expoziția este organizatcu sprijinul Corinei Nani, lector universitar la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara şi cu cel al lui Sergio Morariu, preşedinte Fundația Enduromania.

Vineri, pe 30 august, de la ora 17.00, timișorenii sunt invitați la vernisajul celei mai spectaculoase expoziții de artă urbană din regiune. Vor avea prilejul de a admira lucrările graffiti, pe ritmuri antrenante de hip hop, scratch-uri și MC`s. Argatu' & MoMartin, Phunk B, K-lu, Made from Scratch, Megga Dillah și LionRiddims vor face UnderTown să vibreze, într-un spectacol captivant de street art.

Iar pentru ca peisajul urban să fie complet, vor fi momente de street dance și se vor realiza instant tattoo și henna tattoo. Mai mult, vizitatorii își vor putea exersa talentul în desen stradal pe Digital Graffiti Wall, cu ajutorul unor spray- uri virtuale. La final, creațiile vor putea fi păstrate ca suvenir.

Pasajul subteran din Iulius Town este soluția propusă de dezvoltatorii proiectului pentru fluidizarea traficului în zonă, iar investiția va fi donată municipalității. Acesta are 203 metri lungime şi 26,5 metri lățime şi două benzi pe fiecare sens de circulație.

Iulius Town Timișoara se va inaugura pe 30 august 2019. Cu această ocazie, timișorenii vor avea parte de trei zile de festival, desfășurate sub sloganul Luminăm #TimișoaraÎmpreună.

În perioada 30 august - 1 septembrie, Iulius Town va oferi publicului evenimente inedite: record mondial pentru cele mai multe lumini LED aprinse simultan, concerte Smiley și Fely, foc de artificii, spectacol pentru copii cu Gașca Zurli, show-uri de artă stradală, mosaic photo wall, balon cu aer cald pentru a vedea oraşul de la înălțime, instant tattoo, holograme proiectate pe apă și multe alte surprize.

Vino la inaugurarea Iulius Town să Luminăm #TimișoaraÎmpreună!

Galerie Foto

02.JPG
din regiune
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006532 (s)