News Flash:

VIDEO SOCANT! Un nou scandal intr-o scoala din judetul Timis! Profesoara filmata de elevi in timp ce le vorbea urat. "Iti mut falcile!"

27 Noiembrie 2015
1368 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala periam
O profesoara de la Liceul din Periam a fost inregistrata si ”parata” de elevi, in timp ce le vorba urat acestora. Totul s-a intamplat in urma cu doua zile, la ora de Limba Germana, la Liceul Teoretic din Periam. La randul sau, profesoara spune ca totul este o inscenare a unor elevi cu probleme serioase de purtare. 
Elevii de clasa a XI-a o acuza pe profesoara ca le vorbeste urat si ca tipa la ei, iar adolescentii au pus la dispozitia conducerii scolii si o inregistrare audio in care profesoara face aceste lucruri.
Totul a pornit de la un telefonul unui elev care a sunat in timpul orei, iar profesoara si-a pierdut cumpatul, asta dupa ce, se pare, a fost provocata.
„In timpul orei de Limba Germana, la un moment dat a sunat un telefon. Doamna profesoara a dorit sa ia telefonul, vreo patru elevi au fost implicati, au inceput sa arunce telefonul de la unul la celalalt, doamna profesoara s-a enervat peste masura si din declaratiile elevilor reiese ca i-a agresat verbal si fizic, spun ei ca i-a plesnit peste fata. Acest lucru reiese din filmare. Imediat dupa ore elevii au venit la mine, mi-au aratat filmarea, am stat de vorba cu doamna profesoara, dumneaei mi-a expus punctul de vedere, spune ca s-a enervat peste masura, stie ca nu a procedat corect, dar si-a pierdut cumpatul!”, a declarat directoarea liceului din Periam, Diana Hojda, care a mai precizat ca respectiva profesoara a mai avut conflicte, cu o alta colega, dar nu a avut vreo sesizare scrisa impotriva sa, scrie tion.ro.
Cazul a ajuns si la Inspectoratul Scolar Judetean din Timis, iar inspectorii de aici fac cercetari.
„S-a discutat despre caz, a venit doamna director, doamna profesoara va fi cercetata, sa vedem ce s-a intamplat. L-a prins pe un elev cu un telefon, copiii nu au vrut sa ii dea telefonul, au inceput sa arunce telefonul de la unul la altul”, spune Mihaela Petrov, inspector scolar general adjunct de Timis.
La randul sau, Halasz Ferenc, si el inspector scolar general adjunct de Timis, spune ca a urmarit inregistrarea, dar nu a auzit ca profesoara sa-i fi injurat pe copii.
„La cazul din Periam, a fost incidentul acela la clasa a XI-a unde doamna profesoara, la obraznicia elevilor, si-a iesit din pepeni. Acum am vazut si eu filmarea, deci pe filmare, de vazut nu se vede nimic, de auzit se aude cum doamna profesoara cam striga la copii. Chiar injurii eu nu am auzit. Ei spuneau acolo ca au niste drepturi. , dar asa sa ii injure, eu nu am auzit.  Pe deoparte nu este la primul conflict cu aceasta clasa, acolo totusi sunt si niste copii care deja au fost sanctionati cu scaderea notei la purtare pentru comportamentul lor inadecvat. Ei s-au comportat provocativ acum, in sensul ca la unul dintre ei i-a sunat telefonul mobil si doamna profesoara i-a spus sa-i dea mobilul. Cinci baieti au inceput sa arunce din mana in mana telefonul respectiv”, spune Halasz Ferenc.
Potrivit inspectorului, in consiliul de administratie de miercuri s-a format o comisie de cercetare care va stabili, sub supravegherea inspectoratului scolar, daca profesoara in cauza este sau nu vinovata. Daca va fi gasita vinovata, profesoara risca sa i se desfaca contractul de munca.
„Ca atare, comisia de disciplina a scolii pe deoparte va trebui sa se ocupe si de acesti elevi, pe de alta parte in Consiliul de Administratie de ieri s-a facut o comisie de cercetare, care va cerceta cazul respectiv si va propune sanctionarea sau nesanctionarea doamnei profesoare, in functie de ce reiese in urma anchetei. Este vorba despre o comisie de cercetare la nivelul liceului respectiv. Conform legislatiei actuale, inspectoratul nu poate face comisie de cercetare, aceasta comisie de cercetare se face in scoala. Noi monitorizam activitatea acestei comisii sa respecte termenul de 30 de zile in care trebuie sa desfasoare cercetarea, sa respecte toti pasii legali ce presupune o asemenea cercetare. La finele acestei cercetari va exista o propunere de nesanctionare sau sanctionare care trebuie prezentata consiliului de administratie al liceului si acel consiliul de administratie va decide ce se va face. Conform statutului de cadru didactic, doamna profesoara risca de la mustrare si pana la desfacerea contractului de munca, dar acum nu este cazul sa ne antepronuntam”, a mai precizat Halasz Ferenc.
Profesoara acuzata: A fost o inscenare, inregistrarea a fost premeditata
Profesoara de la Liceul  Teoretic din Periam, acuzata ca ar fi tipat la elevi, spune ca adolescentii care au denuntat-o sunt dintr-o clasa pe care a primit-o recent, tinerii find greu de stapanit. Mai mult, cadrul didactic spune ca a solicitat, de mai multe saptamani, sa i se ia aceasta clasa.
„Este o clasa pe care au am primit-o peste norma. Aceasta clasa am primit-o abia de o luna si jumatate. Primirea in clasa la prima ora cu ei a fost urmatoarea, mi s-a spus – auziti, doar nu ati venit dumneavoastra sa faceti cu noi germana, daca de atata timp nu am invatat-o. Daca vreti sa facem liniste la ora ne lasati sa facem ce vrem noi, sa dormim, sa jucam carti, sa ascultam muzica pe telefon, altfel o sa va para rau ca ati venit la noi. Eu sunt platita sa-mi tin lectia, sa transmit informatii, sa asigur disciplina, mai ales la cei de la liceu. Niste elevi de nota 1, 2, care au fost bagati in comisia de disciplina, de doua saptamani ma rog sa-mi ia clasa, am decazut, mi s-a facut rau si pe strada din cauza lor. Am cerut sa mi se ia clasa aceasta. Mi-au spus ca nu se poate”, a declarat, pentru tion.ro, profesoara acuzata.
Ea spune ca intregul incident a fost, de fapt, o inscenare a elevilor, iar inregistrarea a fost premeditata. Profesoara mai explica ca a pleznit un elev, de teama ca acesta sa nu dea in ea.
„Am sa ma duc si la inspector, pentru ca cineva trebuie sa asculte si un cadru didactic, elevii acestia au probleme. A fost o inscenare, o provocare, inregistrarea a fost premeditata, vorbeau la telefon in timpul orei mele, s-a aruncat telefonul de la un elev la altul. In legatura cu faptul ca l-am pocnit, am dat eu ca sa nu ma pocneasca el. Mi s-a spart si parola de Facebook. As dori sa merg in audienta la domnul inspector. Au fost cazuri cand au fost profesori scuipati in cap, imbranciti, li s-a tras catedra in fata usii sa nu intre la ora. O profesoara a fost injurata, la alta s-a urlat. Chiar nu se iau masuri? Am rugat-o pe doamna directoare sa-mi ia clasa a XI-a si sa-mi dea alta, daca nu renunt eu la toate clasele. Eu de doua saptamani am plans si in cancelarie ca nu mai razbesc la clasa asta.  Chiar ieri la ora un elev s-a pus sa manance si a spus ca baga mancarea la loc, daca nu-l ascult. Sunt elevi de 1, de 2. Eu miercurea viitoare, de ziua mea, am ore din nou la aceasta clasa. Eu nu mai dorm de doua zile”, a mai povestit, pentru tion.ro, profesoara.

Galerie Video


limba germana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006785 (s)