News Flash:

INCENDIUL din Colectiv: Cei trei sefi ai ISU Bucuresti suspendati din functii, audiati la DNA

26 Noiembrie 2015
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
colectiv4
Sefii ISU Bucuresti-Ilfov - inspectorul sef colonel Mihai Mirel Guta, prim-adjunctul Orlando Schiopu si adjunctul Giani Aldoiu -, care au fost suspendati din functii la aproape o luna de la tragedia din Colectiv, sunt audiati, miercuri seara, la DNA.
Potrivit unor surse judiciare, procurorii militari din DNA ii audiaza, miercuri seara, pe cei trei reprezentanti ai conducerii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti - Ilfov suspendati miercuri dimineata.
Acestia au fost citati si sunt audiati ca martori, au precizat sursele citate.
Cei trei au fost suspendati din functii dupa aparitia unei adrese trimise de organizatorul de evenimente Emagic catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), in care se cerea un punct de vedere privind organizarea in fabrica Pionierul si in clubul Colectiv a unui festival de muzica la care erau asteptati 2.000 de oameni. Adresa a fost inaintata ISU Bucuresti.
In schimb, Raed Arafat a declarat, in 31 octombrie, ca nu exista documente la ISU Bucuresti prin care sa ii fie solicitat un punct de vedere privind activitatile desfasurate in cladirea fabricii Pionierul in care se afla si clubul Colectiv.
Raed Arafat a precizat ca, dupa incendiu, a solicitat sa se caute in arhiva ISU Bucuresti daca exista vreo evidenta privind activitatile desfasurate in clubul Colecitv si ca i s-a comunicat ca nu.
Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a aratat miercuri, intr-un comunicat de presa, ca a primit, in 24 noiembrie, o sesizare din partea mass-media care semnala existenta unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros in fabrica Pionierul, la etajul 1 si in clubul Colectiv, pentru zilele de 25 si 26 septembrie, anterior producerii tragediei din 30 octombrie.
Jurnalistul Catalin Tolontan a contactat, marti, conducerile IGSU si ISU Bucuresti si le-a trimis o sesizare in care semnala existenta unui fax de la Emagic privind organizarea festivalului PLUM in fabrica Pionierul, la etajul 1 si in clubul Colectiv, pentru zilele de 25 si 26 septembrie. La eveniment erau asteptati aproximativ 2.000 de omanei, potrivit adresei Emagic.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005991 (s)