Magistraţii Judecătoriei Lugoj au emis o sentinţă dură în cazul lui Alin Faur, tanărul care a codus băut şi fără permis, a accidentat grav o femeie şi a fugit de la locul accidentului. Astfel, judecătorii lugojeni l-au condamnat pe Faur la patru ani de închisoare cu executare. Intersant este că prin sentinţa emisă, judecătorii au luat act de faptul că victima nu s-a constituit parte civilă, cu toate că anunţase pretenţii de un milion de euro. Avocatul femeii a explicat pentru Redeşteptarea motivele acestei situaţii.
Lugojeanul care a scandalizat o ţară întreagă nenorocind o femeie după ce a intrat pe trotuar cu maşina pe care o conducea băut şi fără permis şi-a primit prima sentinţă. Patru ani de închisoare cu executare. Decizia nu este, însă, definitivă, putand fi atacată cu recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Timişoara.
Ceea ce este mai interesent este, însă, că femeia care anunţa prin avocaţii săi că cere despăgbuiri de un milion de euro, nu s-a constituit parte civilă în dosar. Avocatul victimei, Cătălin Vlad, a explicat pentru Redeşteptarea de ce s-a ajuns în această situaţie. Practic, potrivit avocatului, pentru latura civilă a procesului va fi deschis un dosar separat, care va fi judecat de un magistrat specializat în materie civilă. In condiţiile în care există o sentinţă penală deja emisă, iar obiectul principal al dosarului îl reprezintă despăgubirile morale şi materiale, şansele obţinerii unei sume mai mari cresc semnificativ.
„Noi credem că este o variantă care aduce un caştig de cauză mai mare victimei. Nu ne-am constituit încă parte civilă în cadrul dosarului penal, urmand să deschidem un dosar civil separat. Un judecător de Penal este sesizat de Parchet şi analizează în primul rand vinovăţia sau nevinovăţia unui inculpat. In dosarul civil noi nu ne vom judeca cu Alin Faur, ci doar cu firma de asigurări. In dosarul penal despăgubirile se judecă în plan secundar, pe cand într-un dosar civil sunt principalul obiect al cauzei, iar noi vrem ca asta să fie principalul obiect al judecăţii. Vrem ca în acel dosar, problema despăgubirilor să fie cel mai important lucru care se discută, pe cand în cadrul dosarului penal ar fi fost ceva secundar", a explicat avocatul Cătălin Vlad, care a mai precizat că dosarul civil poate fi deschis şi după pronunţarea sentinţei finale.
Redesteptarea.ro
Comentarii (0)