News Flash:

VIDEO - Hotelul Histria din Mamaia, mistuit de un incendiu violent!

26 Noiembrie 2015
750 Vizualizari | 0 Comentarii
foc hotel
Un incendiu a izbucnit, joi dimineata, la hotelul Histria din statiunea Mamaia al omului de afaceri George Bosinceanu, iar la fata locului au intervenit zeci de pompieri cu opt autospeciale, cei trei angajati aflati in cladire reusind sa iasa singuri, fara sa fie raniti. Incendiul a fost stins de pompieri dupa aproximativ cinci ore, prejudiciul fiind estimat de patronul imobilului la 50.000 de euro.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) ”Dobrogea” al judetului Constanta spun ca focul a fost stins, insa la fata locului au mai ramas doua autospeciale pentru masuri de siguranta, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Initial, la fata locului au ajuns opt autospeciale ale ISU ”Dobrogea”, dar, pe parcursul celor cinci ore de interventie, fortele care au actionat pentru lichidarea incendiului au fost suplimentate.
”In total, aproximativ 70 de pompieri si 12 autospeciale de stingere cu apa si spuma au fost la fata locului”, au precizat reprezentantii ISU.
Dupa ce incendiul a fost localizat, pompierii au decopertat acoperisul hotelului, urmand sa fie estimate pagubele si stabilit prejudiciul.
Potrivit proprietarului hotelului, George Bosinceanu, pagubele s-ar putea ridica la aproximativ 50.000 de euro.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Dobrogea” al judetului Constanta, flacarile au izbucnit in jurul orei 06.30, la acoperisul hotelului Histria din statiunea Mamaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
In acel moment in hotel se aflau trei angajati, care au reusit sa iasa imediat, dupa care au anuntat pompierii.
La fata locului au fost trimise opt autospeciale de interventie, focul extinzandu-se cu repeziciune din cauza vantului.
Acoperisul a fost afectat pe o suprafata de aproximativ opt sute de metri patrati.
Proprietarul cladirii, George Bosinceanu, spune ca hotelul era inchis si crede ca incendiul a pornit de la un scurtcircuit produs la o eoliana de pe acoperis.
In ianuarie 2012, omul de afaceri a fost arestat preventiv, intr-un dosar in care era acuzat, printre altele, de instigare la furt calificat si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Astfel, George Bosinceanu era acuzat ca a executat fara autorizatie de construire etajarea si mansardarea Hotelului Histria din Mamaia, a realizat o structura din lemn la parter si la etajele 1, 2 si 3 si a scari exterioare pe structura metalica pentru accesul la fiecare nivel si a amplasat foisoare din lemn. In timpul lucrarilor de demolare a anexelor ridicate ilegal, au fost descoperite bransamente ilegale la reteaua de electricitate, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fara TVA.
O luna mai tarziu, Bosinceanu a fost eliberat din arest, insa in luna aprilie 2012 a fost arestat preventiv intr-un nou dosar, fiind acuzat, alaturi de alte sase persoane, de constituire de grup infractional organizat, trafic de minori si proxenetism. Procurorii DIICOT aratau atunci ca, in cursul anului 2011, George Bosinceanu, impreuna cu Gheorghe Peneoasu, Marian Rosu, Bogdan Barbu, Georgica Chiciorea, Virgil Helera si Sevghilim Saban, au obtinut beneficii financiare substantiale asigurand cazarea si inlesnind practicarea prostitutiei de catre cinci tinere cu varste cuprinse intre 17 si 23 de ani, clientii fiind racolati din randul turistilor din statiunea Mamaia prin intermediul unor pliante publicitare. Activitatea grupului se desfasura de predilectie in sezonul estival, dar si in extrasezon, in Hotelul Histria. El a fost pus in libertate la sfarsitul lunii aprilie 2012, dupa expirarea mandatului de arestare. Mediafax.ro

Galerie Video