News Flash:

Videanu, Bica, Mihailescu, Dorin si Alin Cocos au fost ARESTATI!

1 Februarie 2015
1322 Vizualizari | 0 Comentarii
videanu
Adriean Videanu, Dorin si Alin Cocos, Alina Bica si fostul ei consilier Florentin Mihailescu au fost arestati, sambata, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Decizia a fost luata in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica si nu este definitiva, putand fi contestata la aceeasi instanta.
Adriean Videanu a fost adus, sambata dimineata, in arestul Politiei Capitalei de catre politisti, care l-au ridicat de la locuinta sa din judetul Ilfov, dupa ce instanta suprema a emis pe numele lui mandatul de arestare peventiva pentru 30 de zile.
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a ajuns la arestul Politiei Capitalei in jurul orei 10.15, acesta fiind insotit de politisti.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Adriean Videanu a fost ridicat de la locuinta sa din judetul Ilfov, dupa ce instanta suprema a dispus arestarea preventiva a acestuia. Videanu a fost dus la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov, de unde a fost transportat cu o masina in arestul Politiei Capitalei.

Alin Cocos a fost dus de politisti in arest, Florentin Mihailescu s-a predat la arestul Politiei Capitalei, iar Adriean Videanu urmeaza sa fie incarcerat, fiind dus de la Politia Ilfov, dupa ce instanta suprema a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva, potrivit unor surse din Politie.
Sursele citate au declarat sambata, pentru MEDIAFAX, ca Alin Cocos a fost ridicat de politisti si dus in arestul Politiei Capitalei, dupa ce instanta suprema a emis mandatele de arestare preventiva.
Fostul consilier al Alinei Bica, Florentin Mihaiescu, s-a predat la arestul Politiei Capitalei, dupa decizia instantei de arestare pentru 30 de zile.
Adriean Videanu este dus si el la arestul Politiei Capitalei, de la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov, au precizat sursele citate.
In dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale, Bica este urmarita penal pentru luare de mita (doua infractiuni), abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni) si favorizarea faptuitorului.
In acelasi dosar, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin Mihailescu, pentru complicitate la luare de mita.
In 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
Potrivit procurorilor in perioada ianuarie 2011-2012, Dorin Cocos a promis, pretins si primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase suma totala de 16 milioane de euro, in transe, in schimbul influentei exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Alina Bica si Sergiu Diacomatu, pentru asigurarea solutionarii a doua dosare de despagubire, dintre care unul in care valoarea unui teren in suprafata peste 13 hectare a fost stabilita la suma de 377.282.300 lei.
Pentru urgentarea solutionarii acestui dosar de despagubire, Cocos i-a dat Alinei Bica o cota dintr-un teren situat in localitatea Snagov, judetul Ilfov, in suprafata de 4.425 de metri patrati, potrivit procurorilor.
Totodata, beneficiarul drepturilor litigioase, motivat si de valoarea uriasa a sumei pe care urma sa o primeasca, a acceptat solicitarea lui Alin Cocos de a cesiona 25% din drepturile de despagubire la trei persoane, indicate de acesta, in schimbul sustinerii cauzei sale la Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor.
In acest demers s-ar fi implicat si Florentin Mihailescu, un apropiat al lui Alin Cocos, care a intermediat relatia cu Bica, pentru rezolvarea favorabila a dosarului de despagubire, spun procurorii.
Potrivit unor documente ale DNA privind dosarul disjuns, publicate de jurnalistul Robert Turcescu pe blogul sau la sfarsitul anului trecut, Alina Bica este acuzata ca ar fi primit o cota-parte dintr-un teren in Snagov, apartinand primei sotii a lui Dorin Cocos, Olguta Chiriac, iar omul de afaceri, fiul sau Alin Cocos si Elena Udrea ar fi primit bani, in urma implicarii in despagubirea lui Gheorghe Stelian pentru terenul supraevaluat. 
Mediafax.ro 

adriean videanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005324 (s)