News Flash:

Vicepresedintele CJ Caras-Severin isi folosea nepotul pentru a lua banii primiti ca mita

13 Mai 2015
1147 Vizualizari | 0 Comentarii
Ionesie Gheorghioni
Vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin Ionesie Ghiorghioni a pretins 10% din valoarea unor contracte de intretinere de drumuri de la CamandImpex Resita, firma cu care CJ avea contracte din 2013, transele de bani fiind date nepotului lui Ghiorghioni de catre reprezentantii societatii.
Potrivit unor documente ale anchetatorilor obtinute de MEDIAFAX, in baza unei intelegeri initiate de Ionesie Ghiorghioni, in perioada in care a administrat S.C. CamandImpex S.R.L. Resita, Armasu Paul Valentin a convenit sa-i dea vicepresedintelui liberal al CJ Caras-Severin 10% din valoarea fara TVA a lucrarilor realizate si incasate de societatea sa, in baza contractelor de lucrari incheiate cu Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat al judetului, unitate din structura organizatorica a CJ.
In schimbul acestui procent, Ghiorghioni urma sa sprijine interesele societatii administrate de Armasu, prin determinarea subordonatilor sai sa primeasca si sa admita devizele de lucrari si sa faca platile cu prioritate in favoarea S.C.Camand Impex S.R.L. Resita.
”S.C. Camand Impex S.R.L. Resita a incheiat in urma unei licitatii publice organizate de Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat al judetului Caras - Severin un acord cadru de lucrari, prin care Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat Caras-Severin, in calitate de promitent achizitor, se obliga sa achizitioneze de la S.C.Camand Impex S.R.L. Resita, in calitate de promitent executant, in baza unor contracte subsecvente, lucrari de «Intretinere pe timp de vara a drumurilor judetene din Caras-Severin» pentru lot 3 zona Resita, in valoare de 5,3 milioane lei, iar in baza contractelor subsecvente incheiate in baza acestui acord cadru, societatea sa a efectuat lucrari si a incasat in parte contravaloarea acestora, context in care patronul firmei i-a remis lui Ghiorghioni suma de 200.000 de lei, in mai multe transe, ultima dintre acestea, in cuantum de 9.500 lei, fiind remisa lui Ghiorghioni, in biroul sau, in perioada iulie - septembrie 2014”, arata sursa citata.
Potrivit documentului citat, in 9 mai 2013, Directia pentru Administrarea Patrimoniului Public si Privat Caras-Severin a incheiat cu S.C. Camand Impex S.R.L. Resita acordul cadru de lucrari, avand ca obiect achizitionarea in baza unor contracte subsecvente a lucrarilor de intretinere pe timp de vara a drumurilor judetene din Caras-Severin pentru lotul 3 zona Resita, la pretul maxim de 4.264.381 lei, la care se adauga 1.023.451 lei TVA.
Mediafax.ro 

ghiorghioni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006155 (s)