News Flash:

Vesti bune pentru turisti: Transalpina este deschisa circulatiei

14 Iulie 2014
1080 Vizualizari | 0 Comentarii
Transalpina este deschisa circulatiei, a declarat, vineri, la Alba Iulia, ministrul Transporturilor, Ioan Rus. El a mentionat ca aceasta are statut de drum in lucru, cu restrictiile de rigoare.
Intrebat de jurnalisti daca DN67C, cunoscut ca si Transalpina, este deschis in prezent circulatiei, ministrul Transporturilor a raspuns afirmativ.
„Este deschisa, atata doar ca e un statut de drum in lucru, adica cu restrictiile de rigoare, atentionat fiecare sa umble cu grija acolo, ca nu-s finalizate chiar toate chestiunile“, a declarat Ioan Rus.
Un „copil orfan“
„Transalpina este in situatia de copil orfan. Adica ea n-a fost preluata de catre CNADNR de la constructor, constructorul e in faliment sau nu stiu exact cum e, a preluat-o o firma de insolventa, o prima firma de insolventa care a renuntat, si-au dat demisia din insolventa si a luat-o a doua, care nici aia...
Transalpina, deci, e un copil orfan, care n-are tata, n-are mama in acest moment si incercam sa sa-i gasim o solutie in acest moment. Asta e adevarul-adevarat“, a declarat ministrul Transporturilor.
In urma cu cateva zile, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat ca pe DN 67C Transalpina, traficul rutier este deschis doar intre localitatile Bengesti si Ranca si ca sectorul de drum cuprins intre Ranca si Sebes este inchis circulatiei publice pe toata perioada anului, din cauza nefinalizarii lucrarilor de constructie si a imposibilitatii asigurarii conditiilor de siguranta a traficului rutier.
CNADNR preciza, printr-un comunicat de presa, ca, in cazul producerii unor accidente rutiere pe acest sector de drum, declarat inchis circulatiei publice, responsabilitatea apartine in totalitate conducatorilor auto care se deplaseaza pe traseul mentionat, in conformitate cu prevederile legale.
De asemenea, CNADNR mentiona ca se afla in proces de evaluare a lucrarilor de modernizare a DN 67C Transalpina, executate de catre compania Romstrade, in vederea rezilierii contractului si ca se va adresa Justitiei pentru recuperarea prejudiciilor.
CNADNR: Drumul poate oricand sa cedeze sub trafic
"Avand in vedere faptul ca lucrarile au fost abandonate de constructorul SC Romstrade SRL, neasigurandu-se in tot acest timp si conservarea lucrarilor, in prezent se inregistreaza degradari ale structurii de rezistenta a drumului, provocate de scurgerea necontrolata a apei provenite din precipitatii si din topirea zapezilor. Aceste degradari pot constitui un potential pericol de cedare a drumului sub actiunea traficului", mai preciza comunicatul.
Reprezentantii CNADNR mentioneaza, totodata, ca sectorul de drum nu a fost echipat de catre constructorul SC Romstrade SRL cu elementele de siguranta obligatorii - parapeti de siguranta, semnalizare verticala si marcaj rutier.
Astfel, in cazul unor conditii dificile meteo-rutiere, acest sector de drum prezinta un grad sporit de risc pentru toti participantii la trafic.
Transalpina face legatura intre Transilvania si Oltenia, de la Sebes, judetul Alba, pana la Bengesti, judetul Gorj.
Pana in prezent, drumul, lung de 148 de kilometri, a fost asfaltat pe cea mai mare parte, dar nu au fost finalizate lucrarile de reabilitare, acestea fiind sistate din 2012. Soseaua ajunge la o altitudine record de 2.107 metri, pe Varful Papusa. Adevarul.ro

varful papusa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0942 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031055 (s)