News Flash:

La Timisoara a inceput o noua editie a Festivalului Inimii

11 Iulie 2014
1186 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea de-a XXV-a editie a Festivalului International al Inimilor a inceput, miercuri seara, pe scena Teatrului de Vara din Parcul Rozelor din Timisoara, evenimentul reunind 32 de formatii de muzica populara din 13 tari.
Conceput in ianuarie 1990 de autoritatile locale si lansat in luna iulie a aceluiasi an, Festivalul Inimilor este prima manifestare profesionista de folclor din Romania inclusa in calendarul anual al UNESCO, care aduna in fiecare vara zeci de mii de spectatori.
Ca in fiecare an, Ansamblul Timisul a pregatit 'uvertura Festivalului Inimilor', care a adus pe scena, in prima seara, vedete ale muzicii populare, precum: Nicoleta Voica, Andreea Voica, Vasile Conea si Carmen Popovici-Dumbrava. 
Festivalul propriu-zis a inceput aseara, cu depunerea de coroane de flori la Monumentul Crucificarii din fata Catedralei Mitropolitane, ceremonie urmata de Parada formatiilor participante la Festival, pe traseul Catedrala - Opera - Catedrala - Parcul Rozelor. De la ora 19.30, in Parcul Rozelor a avut loc festivitatea de deschidere oficiala a Festivalului Inimilor, cand au evoluat ansamblurile 'Barzava' - Resita, 'Banater Rosmarein'- Timisoara, 'Bihorul' - Oradea, 'Mladost'- Timisoara, 'Dragan Muntean' - Deva, 'Semenicul'- Resita, 'Transilvania'- Baia Mare 'Panghat Performing Arts Group'- India, 'Muresul'- Targu Mures, 'Alianza' - Mexic, 'Maria Tanasee - Craiova.
'Festivalul Inimilor se desfasoara in perioada 9 - 13 iulie si aduce pe scena Teatrului de Vara din Parcul Rozelor ansambluri din Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Georgia, India, Macedonia, Mexic, Republica Moldova, Serbia, SUA, Turcia, Ucraina, Ungaria si Romania', anunta prof. Pavel Dehelean, directorul Casei de Cultura a Municipiului Timisoara. 
Accesul publicului la toate spectacolele este liber.
Festivalul Inimilor s-a dorit a fi un omagiu adus celor care s-au jertfit in Decembrie 1989 pentru libertatea de expresie si a spiritului in Romania, impunandu-se ca una dintre cele mai importante sarbatori de suflet ale banatenilor. 
Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Timisoara, de Consiliul Local si de Casa de Cultura a Municipiului si este primul din Romania inscris in calendarul Comitetul International de Organizare a Festivalurilor Folclorice. AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1076 (s) | 33 queries | Mysql time :0.045660 (s)