News Flash:

Vesti bune pentru studenti. Tarifele la cazare in camine raman nemodificate

30 Septembrie 2013
1738 Vizualizari | 0 Comentarii

Timisoara este unul dintre putinele centre universitare din tara unde taxele de cazare în camine nu au crescut în acest an pentru ca majorarile s-au facut în toamna trecuta.

Conducerile universitatilor si cele ale studentilor au convenit, în octombrie 2012, sa accepte o majorare de 10-20 de lei, în functie de camin, pentru lucrari de reparatii si de întretinere.

'Anul trecut, cu votul Senatului Universitatii de Vest Timisoara (UVT), ca urmare a discutiilor cu conducerea Ligii Studentilor din Timisoara, am stabilit sa majoram taxele, tocmai pentru a le duce la nivelul taxelor la nivel national. A fost o discutie bilaterala, cu studentii, si am acceptat de comun acord ca este necesara aceasta masura', a declarat pentru AGERPRES prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

La randul lor, studentii recunosc ca daca nu acceptau majorarile de la cazare, nu se puteau face investitii. 'Taxele vechi acopereau, oarecum, cheltuielile de functionare si de întretinere a caminelor, dar nu erau suficienti bani pentru investitii si renovari', spune Dan Chereches, presedintele Organizatiei Studentilor Universitari din Timisoara.

Pentru un loc într-o camera de camin de doua persoane se plateste suma de 100 de lei/luna, într-o camera cu patru persoane - 70 de lei/luna, iar într-o camera de cinci persoane - 65 de lei/luna.

La Universitatea de Medicina si Farmacie 'Victor Babes', cazarea variaza între 75 de lei si 310 lei, în functie de numarul de studenti în camera si de regimul de studiu. Si la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, studentii platesc între 125 si 250 de lei/luna.

Pe de alta parte, în acest an universitar, cele mai cautate facultati sunt cele din învatamantul agricol si psihologia.

'La Universitatea de Agricultura si Medicina Veterinara nu am înregistrat scaderi semnificative ale studentilor, dar se detaseaza pe trend ascendent toate cele care au programe/planuri de învatamat agricol, dar si zootehnia; medicina veterinara se mentine la aceleasi cote, la fel ca si tehnologia produselor agro-alimentare', a declarat pentru AGERPRES prof. univ. dr. Paul Parsan, rectorul Universitatii.

La Universitatea de Vest Timisoara, cele mai cautate au fost, în acest an, facultatile de Psihologie, Kinetoterapie, Sport, Comunicare si Relatii Publice, Design, Drept. 'Si la Facultatea de Muzica am avut multi candidati, au fost ocupate toate locurile, cu taxa si bugetate', a afirmat Pirtea.

Potrivit rectorului UVT, cele mai putine cautate de absolventi au fost în acest an, între altele, Facultatile de Filosofie si de Chimie.


timisoara camine toamna trecuta conducerile universitatilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006004 (s)