News Flash:

Vesti bune pentru pacienti: Aparat nou care poate trata boli grave ale inimii la Spitalul Judetean Timisoara

12 Iulie 2015
1130 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara1
Tratarea bolilor grave de inima se va putea face in curand si la Spitalul Judetean Timisoara. Cel mai mare spital din Vestul tarii va fi dotat cu un aparat care este folositor afectiunilor inimii – un angio CT – aparat care va realiza angiografii coronariene, scrie tion.ro.
Proiectul prin care acest aparat va sosi in curand la Timisoara este unul pe bani europeni, iar Timisul va primi doua astfel de aparate, numite generic “angio CT” – examinarea Computer Tomografica noninvaziva. Un aparat va ajunge la Spitalul Judetean Timisoara, iar celalalt la Institutul de Boli Cardiovasculare.
“Avem un proiect european, care se deruleaza prin Academia Romana, el vine pentru a face cercetare in scop vascular periferic, am cerut ca el sa fie dotat cu modul de cord, astfel si Spitalul Judetean va putea intra in categoria clinicilor care realizeaza angiografii coronariene, stetari coronariene pentru pacientii critici ccoronarieni, cum ar fi infractul miocardic”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.
Astfel, prin intermediul acestui aparat, la Spitalul Judetean Timisoara se vor putea trata cazuri grave de inima. Examinarea angio-CT este o metoda imagistica de ultima generatie, noninvaziva, care pune in evidenta arterele coronare. Metoda evidentiaza anatomia arterelor coronare si eventualele anomalii de origine coronariana, prezenta si gradul stenozelor coronariene, calcificarile parietale, evaluarea By-pass-urilor si patenta stenturilor, evaluarea functiei ventriculului stang, malformatiile cardiace, dar si functionalitatea protezelor valvulare.

computer tomografica judetean timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1093 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004590 (s)