News Flash:

Iluminat inteligent in Parcul Copiilor din Timisoara

1 Aprilie 2014
1284 Vizualizari | 0 Comentarii
Municipalitatea timişoreană estimează o economie de cel puţin 35% la factura de energie electrică după implementarea soluţiei inovatoare, bazată pe tehnologia wireless, ce presupune monitorizarea, controlul şi managementul de la distanţă (pe internet) a iluminatului public din Parcul Copiilor din Timişoara. 

Investiţia a presupus 83 de mii de lei cu TVA şi a fost asigurată din bugetul local.

'În perioada următoare, Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara va urmări eficienţa implementării acestui sistem în parc prin monitorizarea consumului de energie electrică timp de 3 luni. Se aşteaptă o reducere de minimum 35% a consumului de energie electrică în condiţiile de utilizare corectă a sistemului şi fără a afecta confortul cetăţenilor', a declarat, marţi, viceprimarul Dan Diaconu, într-o conferinţă de presă.

În cazul reducerii semnificative a consumului de energie electrică, municipalitatea va propune implementarea unui astfel de sistem şi în alte parcuri din municipiul Timişoara.

Dincolo de procesul de eficientizare energetică, acest sistem deschide posibilitatea unor aplicaţii importante care pot fi implementate, de la senzori inteligenţi de mişcare, la senzori de poluare, comunicaţii de trafic, susţine sursa citată.

Noul sistem aduce numeroase avantaje, reducând intervenţia factorului uman şi a costurilor în procesul de operare, din punct de vedere al întreţinirii sistemului, dar mai ales din punct de vedere energetic.

În Parcul Copiilor 'Ion Creangă' Timişoara, începând de marţi, pornirea şi oprirea iluminatului se realizează de la distanţă (de pe un PC, laptop sau smartphone), bazat pe condiţiile locale de luminozitate, se reduce nivelul de iluminare, tot de la distanţă, în orele de trafic redus şi se monitorizează de la distanţă buna funcţionare a întregii instalaţii, cu alarmare în caz de defecţiune. 

Din totalul celor 256 de stâlpi din parc, 50 au fost echipaţi cu noul sistem de monitorizare şi control situaţi în zona de acces. AGERPRES

municipalitatea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031129 (s)