News Flash:

Vesti bune pentru bolnavii de cancer: Aparat de radioterapie de 1,6 milioane euro la Timisoara

22 Aprilie 2015
1133 Vizualizari | 0 Comentarii
radioterapie
Un centru privat din Timisoara care trateaza cancerul are, incepand de marti, un aparat performant de radioterapie in valoare de 1,6 milioane de euro, de care au nevoie circa jumatate din cei o mie de pacienti tratati anual in aceasta unitate.
Potrivit unui comunicat transmis, marti, de centrul privat din Timisoara, bolnavii de cancer din vestul tarii vor beneficia de investitia de 1,6 milioane de euro, din care 400.000 de euro provin din donatii catre Asociatia ”Daruieste Viata”, iar restul banilor de la unitatea sanitara.
Cu acesti bani a fost cumparat, pentru bolnavii de cancer, un aparat performant care functioneaza in centrul privat, in care sunt ingrijiti anual peste o mie de pacienti.
Pacientii sunt tratati pe baza trimiterii de la medicul de familie si a dovezii ca sunt asigurati in sistemul public de sanatate. In aceste conditii, tratamentul lor este gratuit.
Medicii de la centrul privat spun ca peste 50 la suta din pacientii care au cancer au nevoie si de un aparat de radioterapie.
"Este extraordinar ca acum putem sa le oferim pacientilor radioterapie in cadrul clinicii, pentru ca astfel tratamentul lor va fi unul complet si ii putem urmari mult mai bine”, a declarat conf. dr. Serban Negru, medic primar oncolog.
In regiunea de vest a tarii sunt luati in evidenta, potrivit medicilor, aproximativ 14.000 de bolnavi de cancer. Pentru acestia ar fi nevoie de cel putin opt astfel de centre, precum cel deschis la Timisoara.
Centrul privat de oncologie din Timisoara a fost infiintat in 2009 ca alternativa la sistemul de stat. Clinica ofera servicii de oncologie, hematologie, ingrijiri paliative, imagistica medicala. Clinica are o suprafata de 3.000 de metri patrati, sase nivele si 160 de paturi. Mediafax.ro

unitatea sanitara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006800 (s)