News Flash:

Veste uriasa pentru politistii timiseni

13 Iunie 2015
1187 Vizualizari | 0 Comentarii
politia locala1
Ministerul de Interne le-au trimis politistilor din judetul Timis 62 de masini de politie fara girofar. Afacerea a inceput in noiembrie 2014 atunci cand, prin ordinul ministrului Gabriel Oprea, au fost achizitionate 555 de mijloace de transport destinate muncii operative in Ministerul de Interne. Joi a venit si randul politistilor timiseni sa primeasca cele 62 de autoturisme, care ar fi trebuit sa fie "modificate special" pentru ei.
Noile masini de politie Dacia Logan au o motorizare de 1,2 centimetri cubi, ABS, ESP, servo-directie, aer conditionat, cd-player cu bluethooth si geamuri electrice in partea din fata. Nu exista nici o dotare specifica masinilor de politie. Dotare speciala este… o priza de bricheta in panoul de bord de langa volan. Masinile au venit fara girofar, iar ceea ce le deosebeste de celelalte autoturisme in trafic sunt abtibildurile specifice masinilor de politie, scrie ziuadevest.ro.
"Azi, 11 iunie a.c., la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Timis a avut loc predare catre subunitatile de politie a 62 de autoturisme Dacia Logan, achizitionate in cadrul procesului de reinnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne. Innoirea parcului auto va conduce la imbunatatirea timpilor de reactie in situatii de interventie, la cresterea mobilitatii si, implicit, la imbunatatirea serviciului politienesc. Intregul efort de imbunatatire a mobilitatii Politiei Romane are ca beneficiar final cetatenii, astfel incat intreaga comunitate sa poata beneficia de un plus de siguranta si de un serviciu politienesc de calitate sporita", se precizeaza intr-un comunicat al IPJ Timis. 
Cei din Ministerul Afacerilor Interne care s-au ocupat de aceasta achizitie din bani publici au facut o adevarata ”afacere” ce se dovedeste a fi o bataie de joc pentru politistii care vor folosi aceste masini. Chiar daca Ministerul le-au promis totusi politistilor ca la un moment dat le vor monta si girofare pe masina nimeni nu stie cand se va intampla asta. Montarea girofarurilor inseamna insa un efort financiar insemnat in conditiile in care un girofar poate costa chiar si 1000 de euro, iar instalatia electrica a autoturismului trebuie modificata putin. Mai exact la montarea acestuia ar trebui schimbat alternatorul cu unul mai puternic si ar mai trebui montat un acumulator suplimentar in portbagajul autoturismelor. Situatia este insa jenanta si chiar daca mai multi agenti ar face cheta si ar achizitiona ei toate piesele tot nu ar putea sa le monteze. Asta pentru ca masinile sunt in garantie iar modificarile nu pot fi facute independent in cel putin urmatorii doi ani. Solutia ar fi ca cei de la minister sa decida adaugarea echipamentelor pentru toate autoturismele, iar pentru asta sa anunte in prealabil dealerul de la care le-a cumparat.

dacia logan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005066 (s)