News Flash:

Vasile Dincu: Arena Nationala se va redeschide. Dupa ce ne-am facut de ras in fata Spaniei...

13 Martie 2016
937 Vizualizari | 0 Comentarii
arena nationala
Vice-premierul Vasile Dincu a declarat ca exista posibilitatea ca Arena Nationala sa fie redeschisa in viitorul apropiat, cel mai probabil in cursul saptamanii urmatoare.
"In acest moment, existau toate conditiile ca meciul cu Spania sa se desfasoare aici. Legea prevede ca, in cazul in care nu exista o autorizatie de protectie la incendii din partea ISU, sa se ia masuri suplimentare, sa se faca un plan comun de masuri intre pompieri, salvare, ISU si toti ceilalti si sa se desfasoare meciul in conditiile acestea. Este legala aceasta solutie si a avut loc pana acum. Odata cu spaima de dupa Colectiv, spaima care a cuprins administratia din Bucuresti, primarul a interzis meciurile. Am facut impreuna cu primaria, expertii de la primarie, pompierii si ceilalti, desi nu era in atributiile mele, un proiect pentru un plan comun de masuri de protectie si pana la urma primarul nu a avut curajul sau a urmarit altceva si nu vrut sa puna in practica acest plan pentru a se desfasura meciul. Daca din 2011 pana in 2016 primaria s-ar fi preocupat sa aduca buletine de analiza cum a depus acum, ar fi fost mult mai simplu. Ne-au adus, dupa un scandal mediatic, in 3 martie, de la un laborator din Italia care e superior celui ISU, si care spune ca e de categoria B, deci se pot desfasura meciuri. Probabil ca luni, in cadrul sedintei Comisiei, agreementul va fi oferit primariei si deci se vor putea desfasura meciuri in viitor pe stadionul national", a declarat Vasile Dincu pentru ProTV.
Arena Nationala, stadion care a costat 234 de milioane de euro si are o capacitate de 55.634 de locuri, a fost inchis la inceputul lunii noiembrie din pricina unor probleme ridicate de materialul din care este construit acoperisul retractabil. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) a decis ca stadionul poate fi folosit daca Federatia Romana de Fotbal si Primaria Bucuresti isi asuma raspunderea, ISU neoferind aviz favorabil de functionare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1576 (s) | 33 queries | Mysql time :0.057208 (s)