News Flash:

Urmarirea suspectilor in atentatul de la Charlie Hebdo continua in nordul Frantei

9 Ianuarie 2015
2354 Vizualizari | 0 Comentarii
Urmarirea suspectilor in atacul asupra saptamanalului satiric Charlie Hebdo a continuat in noaptea de joi spre vineri in nordul Frantei, unde au fost localizati.
La Washington, oficialii americani au dezvaluit ca cei doi suspecti, Cherif si Said Kouachi, se aflau pe lista neagra americana a terorismului si ca Said Kouachi se antrenase in manuirea armelor in Yemen.
Intr-o zona vasta din nordul Frantei, cautarile, desfasurate cu ajutorul a cinci elicoptere, au continuat in cursul noptii, cu un efectiv redus, potrivit unor surse din cadrul politiei.
Membrii RAID si GIGN, unitati de elita ale politiei si jandarmeriei, cercetau de joi de la pranz regiunea Picardie, unde a fost decretat nivelul maxim de alerta antiterorista.
Inarmati, cu casti si uniforme negre, ei patrulau pe strazi, controlau vehiculele, verificand gradinile caselor si strazile satelor.
In aceasta zona situata la 80 de kilometri nord de Paris au fost reperati fratii Kouachi, de origine algeriana si in varsta de 32 si, respectiv, 34 de ani, suspectati de cel mai sangeros atentat comis in Franta de jumatate de secol.
Atentatul, soldat cu 12 morti in plin Paris, a fost salutat joi de gruparea jihadista Stat Islamic (SI), care i-a calificat pe autorii masacrului drept "eroi".
Cei doi frati, dintre care cel mai mic, Cherif Kouachi, era urmarit de serviciile antiterorism in Franta, au fost recunoscuti joi dimineata de administratorul unei benzinarii situate in apropiere de Villers-Cotterêts, o localitate din Picardie.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006371 (s)