News Flash:

Unul dintre liderii Stat Islamic a fost ucis

9 Martie 2016
844 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic3
Abu Omar al-Shishani, liderul militar al filialei siriene a retelei teroriste Stat Islamic, probabil a murit intr-un raid aerian efectuat de Statele Unite in Siria, afirma surse citate de CNN si de Al-Arabiya.
Armata Statelor Unite si serviciile secrete americane incearca sa stabileasca daca Abu Omar al-Shishani, un apropiat al lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizatiei teroriste Stat Islamic, a fost eliminat in raidul aerian din Siria.
Potrivit CNN, Abu Omar al-Shishani - alias "Omar cecenul" - a fost tinta unui raid aerian american efectuat pe 4 martie in orasul sirian Al-Shaddadi.
"Informatiile sunt in curs de verificare de catre serviciile de informatii", a declarat un oficial din cadrul Pentagonului citat de CNN.
In varsta de 30 de ani, Abu Omar al-Shishani (pe numele real Tarhan Taiumurazovici Batiras) s-a nascut in Georgia si a fost membru al fortelor speciale georgiene inainte de a se deplasa in Siria si a deveni liderul militar al filialei siriene a retelei teroriste Stat Islamic.
Statele Unite ofera o recompensa de cinci milioane de dolari pentru capturarea sau eliminarea teroristului.
Organizatia terorista sunnita Stat Islamic ocupa regiuni din Siria si Irak, unde a instaurat un "califat".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033964 (s)