News Flash:

Universitatea de Vest Timisoara a lansat un proiect de burse universitare pentru doctoranzi si post-doctoranzi

28 Aprilie 2014
1472 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea de Vest Timişoara (UVT) a lansat, luni, implementarea proiectului strategic intitulat 'Burse Universitare în România prin Sprijin European pentru Doctoranzi şi Post-doctoranzi', care va ajuta câte 10 de doctoranzi şi post-doctoranzi timişoreni se perfecţioneze cu sprijin financiar unional.

'Pe perioada proiectului, beneficiarii vor primi sprijin financiar pentru cercetare, concretizat în burse lunare de 1.800 de lei (pentru doctoranzi) şi 3.700 de lei (pentru post-doctoranzi), precum şi de posibilitatea de a efectua stagii de mobilitate internă şi internaţională în institute de cercetare şi universităţi din Uniunea Europeană. De asemenea, cercetătorii vor beneficia de sprijin financiar pentru participarea la conferinţe, seminarii internaţionale legate de obiectul cercetării, în spaţiul UE sau în România', a declarat luni presei Florin Jurca, purtător de cuvânt al UVT.

Bugetul total eligibil al proiectului este de 13 milioane de lei, la nivel naţional, din care asistenţa financiară nerambursabilă aprobată este de 12, 7 milioane de lei, proiectul fiind cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, cu o durată de implementare de 18 luni. Partenerii instituţionali în cadrul acestuia sunt Universitatea din Craiova, în calitate de lider de proiect, Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Obiectivul urmăreşte îmbunătăţirea programelor de cercetare doctorală şi post-doctorală prin acordarea de sprijin financiar şi instituţional pentru participarea doctoranzilor şi a cercetătorilor post-doctorat la astfel de programe, ca modalităţi de creştere a atractivităţii pentru iniţierea şi dezvoltarea unei cariere în cercetare.

'Proiectul îşi propune două obiective specifice: îmbunătăţirea participării, creşterea atractivităţii şi motivaţiei pentru cariera în cercetare prin sprijinirea financiară, instituţională şi ştiinţifică a doctoranzilor şi cercetătorilor post-doctorat, precum şi dezvoltarea reţelelor între universităţi, centre de cercetare şi întreprinderi şi consolidarea legăturilor dintre învăţământul superior, cercetare şi mediul de afaceri', a adăugat Jurca. 

Grupul ţintă din cadrul proiectului este format din 80 de doctoranzi la nivel naţional, din care 10 doctoranzi şi 90 de cercetători post-doctorat de la nivelul celor patru parteneri instituţionali pentru următoarele domenii de cercetare: tehnologiile societăţii informaţionale, energie, mediu, sănătate, agricultură, securitatea şi siguranţa alimentelor, bio-tehnologii, materiale, produse şi procese inovative, spaţiu şi securitate şi cercetări socio-economice şi umaniste. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008709 (s)