News Flash:

Una din statiile de vaporase de la Timisoara, botezata „Gheorghe Coposu” in loc de „Corneliu Coposu” - FOTO

2 Iunie 2016
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
statie vapor
Reprezentantii Regiei Autonome de Transport Timisoara au gresit numele omului politic Corneliu Coposu, ei botezand o statie pentru noile vaporase ce vor fi folosite pentru transportul in comun pe Bega cu numele „Gheorghe Coposu”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La inceputul acestei saptamani, reprezentantii RATT au montat placute cu numele celor noua statii in care vor opri vaporasele achizitionate de regie pentru transportul in comun pe Bega, una dintre ele fiind denumita, din greseala, „Gheorghe Coposu”, in loc de Corneliu Coposu, numele corect al fostului lider PNTCD.
Statia este amplasata langa podul Michelangelo din municipiu si, la sesizarea jurnalistilor, reprezentantii municipalitatii au afirmat ca vor rectifica „de urgenta” aceasta greseala, care ar apartine celor care au tiparit placuta cu numele.
Corneliu Coposu (1914 -1995) a fost un cunoscut politician roman, fost detinut politic in timpul regimului comunist si lider al opozitiei dupa Revolutia din 1989. El a reinfiintat PNT sub numele de PNTCD si a fost primul presedinte al Conventiei Democrate Romane.
Pe de alta parte, Gheorghe Ciuhandu, fost primar al Timisoarei in perioada 1996-2012, a fost, de asemenea, membru de conducere al PNTCD, partid pe care l-a si condus si din partea caruia a participat la alegerile prezidentiale din 2004.
Primaria Timisoara a achizitionat in acest an sapte vaporase pentru RATT, care le va folosi pentru agrement si transportul in comun pe canalul Bega. Un vaporas a costat aproximativ 240.000 de euro, fara TVA. Primele probe pe canal cu public au fost efectuate pe 28 mai, de ziua primarului Timisoarei, conform reprezentantilor regiei de transport vaporasele urmand sa fie folosite oficial la sfarsitul acestei luni.

gheorghe coposu corneliu coposu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006578 (s)