News Flash:

Un val de aer arctic aduce un frig naprasnic in nord-estul Statelor Unite

7 Ianuarie 2018
872 Vizualizari | 0 Comentarii
ger america

Un ger naprasnic si un vant taios care-ti patrunde in oase a pus stapanire pe o treime din regiunea estica a Statelor Unite, aducand temperaturi sub-normale pentru regiune, relateaza DPA duminica. 

Conditiile extreme sunt atribuite unui val arctic masiv care a venit dinspre Canada, dupa cum a explicat Serviciul National de Meteorologie sambata. Acesta afecteaza majoritatea statelor situate la est de fluviul Mississippi. 

Pe fondul unui vand biciuitor, temperaturile pot scadea uneori pana la minus 36 - minus 40 de grade Celsius, in special in Noua Anglie. 

"Este suficient sa spunem ca va fi un weekend brutal de rece'', a descris succint serviciul de meteorologie. 

Vremea rece a provocat probleme multor oameni care calatoresc in principalele aeroporturi din tara, in special cele din New York si Boston. Aproximativ 33% din zborurile catre aeroportul international John F Kennedy si 26% din zborurile spre aeroportul international Boston Logan au fost amanate, iar multe altele au fost anulate, potrivit site-ului de urmarire a zborurilor. In intreaga tara aproape 500 de zboruri au fost anulate si 3.000 amanate, conform flightaware.com. 

Nord-estul Statelor Unite, statele care se invecineaza cu Marile Lacuri si parti din muntii Appalachieni duc greul acestei ierni naprasnice. 

Gerul vine dupa o furtuna de iarna numita "Ciclonul bomba", care a lovit dur statele nord-estice. O ameliorare a conditiilor meteorologice este prognozata la inceputul saptamanii viitoare, insa incepand de duminica noaptea, intr-o mare parte din centrul SUA, sunt asteptate furtuni de zapada, gheata si ploaie.AGERPRES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un val de aer arctic aduce un frig năprasnic în nord-estul Statelor Unite

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006755 (s)