News Flash:

Federica Mogherini: 2018 este un an crucial pentru statele din Balcani

3 Ianuarie 2018
618 Vizualizari | 0 Comentarii
Federica Mogherini

Sefa diplomatiei Uniunii Europene, Federica Mogherini, a declarat marti ca anul 2018 este crucial pentru statele din Balcani in ceea ce priveste integrarea europeana si aplicarea reformelor, relateaza site-ul agentiei Novinite.
"Nu a fost un an usor in Balcani. Am vizitat cele sase capitale ale regiunii in unele dintre cele mai dificile momente - in unele cazuri, un moment de criza politica profunda. Astazi, datorita deciziilor indraznete si a unei colaborari excelente, aceste crize au fost abordate si rezolvate in cea mai mare parte. Calea catre reforme a inceput din nou (desi inca mai trebuie depuse multe eforturi), iar busola integrarii europene arata calea. 2018 va fi un an crucial, pentru a consolida si a face aceasta cale ireversibila. Ar fi un rezultat important nu numai pentru regiune, ci pentru intreaga Europa", a scris Mogherini pe blogul sau.

La 21 noiembrie, presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a sustinut apelul facut de catre Bulgaria pentru integrarea statelor din Balcanii de Vest in UE. Ulterior, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a precizat ca extinderea Uniunii nu este posibila pana in 2020.

Bulgaria, Romania, Slovenia si Croatia sunt singurele tari din regiune care au devenit pana acum membre ale Uniunii Europene. Albania, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Macedonia, Kosovo si Serbia au facut demersuri pentru a initia negocierile de aderare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0912 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029456 (s)