News Flash:

Un tanar a paralizat dupa ce s-a jucat pe calculator 20 de ore incontinuu

5 Februarie 2018
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
jocuri

Un tanar din China a ramas paralizat de la brau in jos, dupa ce s-a jucat pe calculator mai bine de 20 de ore, la un internet cafe. Paramedicii l-au transportat de urgenta la spital, pe targa, in timp ce tanarul isi implora prietenii sa termine jocul in locul lui, relateaza Daily Mail.
Potrivit presei din China, tanarul a vrut sa mearga la toaleta, moment in care si-a dat seama ca nu isi poate misca picioarele. Un clip surprins in momentul in care paramedicii au ajuns la internet cafe-ul din Jiaxing, provincia Zhejiang, ii arata pe salvatori incercand sa il puna pe tanar de pe scaun pe targa.

Tanarul a ramas internat la spital si nu este cert daca va mai putea sa isi miste partea inferioara a corpului. „Isi pierduse orice simt in picioare si nu se putea misca deloc. A trebuit sa chemam ambulanta”, a declarat un prieten al tanarului.

Dependenta de jocuri pe calculator a devenit o reala problema in China, unde un numar alarmant de tineri cad prada acestei afectiuni. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) ar putea include dependenta de jocuri in lista tulburarilor psihice din sistemul de clasificare a bolilor ce urmeaza sa fie publicat in 2018, informeaza Agerpres, care citeaza Xinhua.

In versiunea beta a celei de-a unsprezecea editii actualizate a Clasificarii Internationale a Bolilor si Problemelor de Sanatate (ICD-11), dependenta de jocuri a fost inclusa in categoria „tulburarilor mintale, comportamentale si de neurodezvoltare”.

Pentru a justifica diagnosticul acestei afectiuni o persoana trebuie sa manifeste o „tulburare de control asupra jocului”, sa acorde „o prioritate ridicata jocului pana la nivelul la care acesta sa prevaleze asupra altor interese si activitati de zi cu zi” si sa continue sa se joace „in ciuda aparitiei consecintelor negative”, se arata in proiect.

Un astfel de model de comportament este suficient de grav pentru a rezulta o tulburare semnificativa a vietii personale, familiale, sociale, educationale, ocupationale sau a oricaror aspecte de functionare, conform ICD-11.

ICD este un sistem utilizat de cadrele medicale din toata lumea si serveste ca standard international pentru definirea problemelor de sanatate si a afectiunilor.

In ultimii ani s-a inregistrat o crestere a numarului de cazuri de morti subite si de simptome fizice asociate jocurilor pe calculator.

In 2014, o femeie in varsta de 27 de ani din China a decedat subit dupa ce s-a jucat timp de zece ore fara intrerupere, aminteste Xinhua.

In 2015, un tanar in varsta de 17 ani din Rusia a ajuns la camera de garda a unui spital si a decedat ulterior dupa ce a intrat in coma in timp ce se juca. Conform relatarilor, el ar fi jucat jocuri video aproape continuu timp de 22 de zile, intrerupandu-se doar ca sa doarma si sa manance.


paralizat brau calculator internet paramedicii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006747 (s)