News Flash:

Un sef de serviciu din Primaria Timisoara si-a cumparat apartament in Tenerife. Reactia primarului Robu

22 Iulie 2017
1222 Vizualizari | 0 Comentarii
Rodica Aurelian
Un șef de serviciu cu state vechi din instituția de pe C.D. Loga a reușit să-și cumpere un apartament în Tenerife, Spania. Vorbim despre Rodica Aurelian, care este de ani buni șeful Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timișoara.

Șefii din primărie și-au publicat declarațiile de avere. Cel mai bine iese în evidență, cel puțin până acum, Rodica Aurelian, care în trecut era una dintre angajatele protejate de Ioan Cojocari, fost secretar al Primăriei Timisoara.

 

Potrivit declarației de avere iscălită de șefa Serviciului de Resurse Umane, familia Aurelian nu o duce deloc rău, cu un salariu de la primărie și o pensie. Rodica Aurelian a câștigat, în 2016, 86.780 de lei de la Primăria Timișoara, adică puțin peste 7.200 de lei lunar, la care se adaugă și 5.300 de lei/an din cesiune drepturi de autor la o firmă din București și pensia soțului, de 46.944 lei/an, adică aproape 4.000 de lei lunar.

Cu acești bani, Rodica Aurelian a reușit să își cumpere chiar anul acesta un apartament în Tenerife, Spania, de 50 de metri pătrați. Apartamentul este pe numele ei, în timp ce soțul are un apartament de 70 de metri pătrați în București, cumpărat în 2006.

Cei doi au împreună un teren intravilan în Sinca Nouă Brașov, de 807 mp, cumpărat în 2010, iar Florian Aurelian mai deține un teren intravilan în Ciolpani, Ilfov, de 2.000 de mp, cumpărat în anul 2005, scrie tion.ro.

Șefa de serviciu din Primăria Timișoara conduce un Lexus fabricat în 2009, dar are și o colecție de bijuterii, metale și pietre prețioase în valoare de 6.000 de euro, pe care le-a adunat în perioada 2007-2010.

Reactia primarului Robu

Întrebat de jurnaliști în cadrul conferinței de presă susținută vineri, la sediul PNL Timiș, dacă poate verifica de unde a avut Rodica Aurelian banii necesari pentru achiziționarea apartamentului din Tenerife, Robu a răspuns: „Nu intră în atribuțiile mele (să verific corectitudinea declarațiilor de avere – n.r.), sunt alte instituții specializate ale statului care au menirea să vegheze la concordanța între avere și venituri. Eu nu cunosc sursele de venit ale doamnei Aurelian, în afară de cele din declarația de avere, unde trebuie să apară toate. Nu am de unde să știu dacă a mai avut și alte venituri, dacă a avut o moștenire… totul trebuie trecut în declarația de avere. Alții trebuie să verifice, acestea sunt declarații pe proprie răspundere. Nu pot să pun pe cineva să-mi dea explicații, să-mi spună de unde a avut banii…”, a răspuns Robu, potrivit tion.ro.


tenerife spania rodica aurelian timisoara florian aurelian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004678 (s)