News Flash:

Un pilot roman a murit SUBIT in Franta. Ofiterul participa la marcarea DEBARCARII din Normandia. Ministrul Fifor: Vinerea trecuta ne intorceam impreuna din Polonia

3 Iunie 2018
844 Vizualizari | 0 Comentarii
Comandorul Ion Staiculescu

Comandorul Ion Staiculescu, comandantul Grupului 90 Operational din cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, aflat in misiune in localitatea Cherbourg, Franta, a murit, sambata, in camera de hotel in care era cazat, anunta Ministerul Apararii Nationale (MApN).
Ofiterul participa, in calitate de comandant de aeronava, la exercitiul multinational organizat de armata franceza, in perioada 31 mai - 4 iunie, pentru marcarea a 74 de ani de la debarcarea aliata din Normandia. La acest exercitiu, Romania participa cu un detasament format din 33 de parasutisti militari si o aeronava C 27J Spartan, potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii Nationale (MApN).

Sambata dimineata, ofiterul a fost gasit fara cunostinta de catre colegii sai, in camera de hotel. A fost solicitata interventia medicala de urgenta, prin serviciul 112, insa manevrele de resucitare efectuate de echipajul medical francez au fost fara rezultat, medicii declarand decesul in jurul orei 10.00, ora locala.

Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autoritatile judiciare franceze.
Comandorul Ion Staiculescu era pilot militar clasa I, cu o experienta de peste 7.500 de ore de zbor efectuate pe diferite tipuri de aeronave, dintre care aproximativ 3.500 pe C 27J Spartan, la mansa caruia zbura in calitate de pilot comandant instructor. Ofiterul, in varsta de 55 de ani, activa in Ministerul Apararii Nationale din anul 1986. Era casatorit si avea un copil.

Reprezentantii Ministerului Apararii Nationale au demarat demersurile prin care sa fie permisa, dupa finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislatia franceza, repatrierea trupului neinsufletit al militarului.

Fifor, despre pilotul mort: Vinerea trecuta ne intorceam impreuna cu el la mansa din Polonia

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a transmis un mesaj de condoleante dupa moartea pilotului Ion Staiculescu, comandantul Grupului 90 Operational din Baza 90 Transport Aerian Otopeni, aflat in misiune in localitatea Cherbourg, Franta, transmitand ca Armata a pierdut unul din cei mai iscusiti piloti.

"De azi, comandorul Ion Staiculescu a zburat la ingeri...Absurd de repede. Vinerea trecuta ne intorceam impreuna cu el la mansa din Polonia. Radea sagalnic in mustata si planuia urmatorul zbor. S-a grabit insa sa zboare acolo unde ii placea cel mai mult...dincolo de nori. Armata Romaniei a pierdut azi pe unul dintre cei mai iscusiti piloti ai sai...Dumnezeu sa te aiba in paza si sa te odihneasca in pace, nea Ioane!", a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

 


comandantul operational bazei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006262 (s)