News Flash:

Un medic cardiolog avertizeaza: „Acestea sunt presemnele infarctului pe care trebuie sa le cunosti!”

11 Mai 2018
947 Vizualizari | 0 Comentarii
medic

Majoritatea oamenilor cred ca simptomele unui infarct se rezuma la dureri in piept si stare generala proasta. Crudul adevar si statistici spun altceva. 25% din infarcturi se petrec in mod silentios, fara simptome clare.

Dr. C. Crandall, un cardiolog renumit, a studiat ani la randul presemnele infarctului si in randurile de mai jos ne vorbeste despre ele:

1. Inflamatie in exces
„Majoritatea oamenilor cred ca inflamarea articulatiilor se datoreaza statului excesiv in picioare sau retentiei de apa. De fapt, inflamatiile repetate ale articulatiilor pot prevesti instalarea unui infarct, asta daca pacientul nu ia masuri serioase de schimbare a stilului de viata.”

2. Anxietate
„Din propria experienta va spun ca pacientii care au experimentat deja un infarct si au supravietuit, s-au confruntat cu anxietate inaintea infarctului, asa ca este mai bine sa previ decat sa combati. Analizeaza bine cauza anxietatii si mergi la medic pentru investigatii amanuntite!”

3. Durere in anumite parti ale corpului
„Trebuie sa stiti cu totii ca durerile din capul pieptului nu sunt singurele semne ale infarctului. Durerea poate incepe in piept si poate continua pe maini sau picioare, ajungand uneori chiar si la abdomen sau spate. De cele mai multe ori durerea simultana a ambelor brate este un semn clar al aparitiei infarctului”.

4. Pierderea temporara a vederii si tiuitul din urechi
„Cu siguranta pierderea temporara a vederii trebuie sa-ti dea de banuit ca ceva este in neregula cu tine. Daca acest simptom este insotit si de tiuit al urechilor, mergi de urgenta la un medic cardiolog. Iti poti salva viata!”
Cum iti poti da seama daca suferi de prediabet – Testul cu 5 degete
Prediabetul reprezinta un nivel foarte cresut al zaharului in sange, insa nu suficient de crescut incat sa fie un diabet de tip 2. Fara interventie, prediabetul poate trece in mai putin de 10 ani la diabetul de tip 2. Daca suferiti de prediabet, trebuie sa stiti faptul ca asta va poate afecta destul de tare sanatatea.

Simptomele prediabetului
Sete severa
Urinare repetata
Oboseala cronica
Crestere rapida in greutate
Apetit crescut
Probleme cu vederea
Rani care se vindeca greu
Exista insa si o metoda de diagnosticare a prediabetului. Pasii urmatori sunt un mic ghid, care va poate ajuta sa diagnosticati aceasta boala in mai putin de 1 minut, cu ajutorul degetelor si raspunzand la cateva intrebari simple.

Tineti un deget ridicat daca sunteti barbat, iar daca sunteti femeie nu ridicati niciun deget.
Ridicati un deget daca aveti peste 40 de ani, doua degete daca aveti peste 50 de ani, trei degete daca aveti peste 60 si niciunul daca aveti mai putin de 40.
Tineti un deget ridicat daca nu sunteti prea activi din punct de vedere fizic si niciunul daca faceti sport.
Ridicati un deget daca aveti cazuri de diabet in familie si nu ridicati daca nu va confruntati cu astfel de probleme.
Ridicati un deget daca aveti hipertensiune si niciunul daca presiunea sanguina este normala.
Ridicati trei degete daca sunteti obez, doua daca aveti o greutate peste medie, unu daca sunteti doar plinut si niciunul daca aveti o greutate normala.
Interpretare!
Daca ati ridicat toate cele cinci degete, atunci este o sansa destul de crescuta sa aveti prediabet. Acest tip de diagnostic merge pe principiul enumerarii factorilor care duc la aparitia diabetului.

Foarte multi experti o considera o metoda excelenta de diagnosticare.

Dupa ce ati terminat testul, numarati cate degete ati ridicat. Daca ati ridicat mai mult de 5, probabil ca aveti prediabet. Va sfatuim sa faceti cateva analize, pentru a vedea ce se intampla. Daca rezultatele spun ca aveti un risc crescut sa faceti diabet, incercati sa va schimbati stilul de viata!

Chiar daca nu este un test concret 100%, expertii va indeamna sa il incercat si sa luati masuri!


crandall cardiolog renumit 2 anxietate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005087 (s)