News Flash:

Daca barbatul face aceste 5 lucruri, fugi de el! Sunt semne ca poate fi un psihopat emotional!

8 Mai 2018
1417 Vizualizari | 0 Comentarii
psihopat

Fostul meu sot era psihopat. Ma agresa fizic, ma lua cu forta, ma insulta si ma umilea. Cand ne-am despartit dupa 8 ani de casatorie, a plecat cu o valiza in care a ramas mandria mea, respectul de sine, sperantele si visurile mele. Si nu a luat asta cu mainile, ci cu vorbele sale.

Aceasta se numeste violenta emotionala. Si daca cea fizica este evidenta, nu toata lumea poate recunoaste abuzul emotional. Deci, invatati din aceste semne, pe care le-am inteles eu, pentru ca, de fapt, violenta emotionala poate duce la cea fizica.

1.Te face sa crezi ca doar tu esti vinovata

Psihopatii emotionali nu intotdeauna sunt rai, de cele mai multe ori sunt extrem de amabili, fermecatori chiar. Iata de exemplu va certati, iar el iti spune calm: “Scumpo, nu vreau sa ma cert. Tu probabil de asemenea, nu-ti doresti ca emotiile tale sa ne strice seara?”

Vedeti ce face? Nu se concentreaza pe problema si parca nici nu striga, dar te-a facut vinovata de tot. Exact asa actioneaza psihopatii emotionali.

2. Iti “spala creierul”

Este atunci cand denatureaza informatiile intr-un mod in care te face sa te indoiesti de propriile ganduri. O practica foarte comuna a psihopatilor emotionali.

Nu voi uita niciodata, cand am aflat de infidelitatea sotului meu, cand din greseala a lasat casuta postala deschisa. Cand i-am spus despre acest lucru, a inceput sa strige la mine: „Ai inteles gresit. Nu pot sa cred ca nu ai incredere in mine! Nu pot sa cred ca suport toate astea, tu distrugi casnicia noastra”.

Dupa cateva zile de astfel de declaratii, intr-adevar am inceput sa cred, ca am inventat toata povestea despre infidelitatea lui. Cand un psihopat emotional nu are nicio scuza, el o inventeaza (fortandu-te sa crezi in propria nebunie).
3.Tu esti intotdeauna vinovata

Acest punct este similar cu primul, doar ca un pic diferit. El te acuza de toate pacatele oamenilor si ale lui, de asemenea. Nu se descurca la munca? E vina ta, ca l-ai scos din fire acasa. L-a amendat politistul? Tu l-ai infuriat si el de nervi a trecut la semnul gresit. Sunteti nefericiti in casatorie? E vina ta, tu esti o sotie groaznica.

4. Te umileste

Psihopatul emotional stie ca nu e demn de tine, asa ca va incerca sa te controleze. Ca nu cumva sa crezi ca meriti ceva mai bun, te va umili si-ti va baga in cap ca esti urata si neinsemnata. Si tu incepi sa crezi si sa te atasezi tot mai mult de el, gandindu-te ca nimeni nu te va iubi.

5. Te va izola

Te va impiedica sa te vezi cu prietenii, pentru ca ei il vad cum este cu adevarat si cum actioneaza asupra ta. Iti va spune, ca ei nu-si dau seama cat de mult te iubeste, de aceea nu te merita. El nu poate permite ca ei sa-i distruga munca de “spalare a creierului”.

Ti-e cunoscut? Fugi de unul ca asta imediat!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005265 (s)