News Flash:

Un jurnalist a fost retinut de DNA

13 Aprilie 2016
1561 Vizualizari | 0 Comentarii
dna1
Procurorii DNA l-au retinut pentru 24 de ore pe jurnalistul Julien Tanase, acuzat de santaj. Pentru 3.500 de euro jurnalistul l-ar fi ajutat pe un viitor candidat la alegerile locale sa castige competitia electorala.

In cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primaria unei comune din judetul Mures (denuntator in cauza), i s-a propus printr-un intermediar, ajutorul unui jurnalist pentru a castiga alegerile locale din anul in curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord.

Astfel, la data de 24 martie 2016, intr-un restaurant din Ludus, denuntatorul s-a intalnit cu suspectul Tanasa Julien pe care l-a recunoscut ca fiind acelasi jurnalist care, in urma cu 4 ani, l-a denigrat in publicatia sa, avantajandu-l si favorizandu-l pe contracandidat sa castige acele alegeri. Suspectul i-a dat de inteles ca, pentru ajutorul dat atunci contracandidatului ar fi primit bani, insa nu a precizat ce suma primise de la persoana respectiva, se arata in comunicatul DNA.

Tarif de 3.500 de euro
"In acelasi context, pentru a-i face acelasi serviciu,suspectul Tanasa Julien i-a cerut denuntatorului suma totala de 3.500 euro, asigurandu-l totodata ca va castiga fara dubiu alegerile cu ajutorul actiunilor sale pe care le va indrepta impotriva celui pe care-l ajutase sa devina primar in urma cu 4 ani.

In continuare, suspectul Tanasa Julien i-a mai spus denuntatorului ca, in urma cu 4 ani, procedase in aceeasi maniera si cu alti candidati la functiile de primar din alte trei comune.

Ulterior, la inceputul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denuntatorului ca, in cazul in care nu ii va aduce suma de bani, redusa in urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o intelegere cu contracandidatul sau si va avea grija din nou ca acesta sa castige alegerile locale. De asemenea, denuntatorul urma sa fie denigrat din nou in publicatia electorala ce urma a fi difuzata in comuna respectiva, prin prezentarea unor fapte neadevarate, ori a unora adevarate, dar cu caracter compromitator.

La data de 11 aprilie 2016, in conditiile stabilite la intalnirile anterioare, denuntatorul i-a remis suspectului Tanasa Julien suma de 2.500 euro pretinsa, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Suspectului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

La data de 12 aprilie 2016, suspectul Tanasa Julien urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Mures cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

intermediar jurnalist alegerile locale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006943 (s)