News Flash:

ULTIMA ORA! ANUNT IMPORTANT privind modificarea sistemului de impozitare a veniturilor

20 Aprilie 2017
1059 Vizualizari | 0 Comentarii
impozit
Guvernul isi doreste ca modificarea sistemului de impozitare veniturilor sa fie "bine fundamentata", precizand ca acest proiect va fi definitivat numai dupa consultarea specialistilor.


La nivelul Ministerului Finantelor Publice, sunt in desfasurare, in acest moment, consultari pe tema realizarii unui nou Cod Economic, care va include o reforma a mecanismului de impozitare a veniturilor realizate de persoanele fizice.


"Conceptul de la care au plecat aceste consultari presupune, pe de o parte, incurajarea unor politici publice (cum ar fi sanatatea sau educatia), prin acordarea de deductibilitati fiscale. Pe de alta parte, scopul acestei noi abordari este combaterea evaziunii fiscale, prin incurajarea contribuabililor sa ceara bonuri sau facturi fiscale, pe care sa le foloseasca apoi pentru obtinerea deducerilor mentionate mai sus", se spune in comunicat.
"Este vorba despre o ampla modificare propusa, pe care o vor resimti cei mai multi romani. Tocmai de aceea, ne dorim ca aceasta masura sa fie mai intai bine fundamentata, sa aiba in spate studii de impact si sa fie definitivata numai dupa consultarea specialistilor", se precizeaza in comunicat.


Potrivit Agerpres, Guvernul mai spune ca "o forma de lucru" a acestui proiect va constitui baza de plecare a discutiilor.


"In urma interesului public major, am decis sa facem publica o forma de lucru, care poate constitui o baza de plecare a discutiilor. Este un exercitiu de transparenta, care ne dorim sa continue si sa fie corect inteles. Grupul de lucru de la Ministerul Finantelor Publice va continua sa analizeze si sa aduca imbunatatiri proiectului, iar forma rezultata va fi supusa unei ample dezbateri publice, in urma careia va rezulta forma finala. Guvernul si-a propus ca aceste modificari sa fie mai intai temeinic explicate public si apoi aplicate", se mai arata in comunicat.

guvernul impozitare veniturilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006505 (s)