Uleiul de lavanda se prepara din ulei de floarea soarelui (500 mililitri) in care se pun 10 linguri de lavanda. Se lasa sa macereze la temperatura camerei cinci zile, dupa care se filtreaza. In uleiul rezultat se adauga alte 5 linguri de pudra si se macereaza din nou, alte cinci zile. In final se filtreaza. Operatiunea se poate repeta pana cand uleiul ajunge sa aiba un miros intens, dar care sa-ti convina, de lavanda.
Si otetul de lavada si uleiul de lavanda sunt excelente pentru masaj terapeutic sau de relaxare. Sunt utile in insomnii, gripe si raceli, stari febrile, dureri musculare si articulare.
Uleiul de lavanda este bun pentru aplicat pe par. Hraneste si tonifica firul de par, previne iritatiile si combate matreata. Uleiul este bun si pentru eczeme uscate, tumefactii si vanatai prin aplicare locala.
In loc de final mai trebuie spus ca florile macinate de lavanda sunt un aliat in reglarea apetitului si un excelent condiment. Poti adauga un de lingurita de pudra de flori de lavanda in prajituri si aluaturi, in blaturi de tort si checuri.
Pudra de flori de lavanda combinata cu cimbru este un excelent condiment pentru carne. Proportia este o parte lavanda, trei cimbru. Combinatia regleaza apetitul si
usureaza digestia. Combinat cu pudra de ardei iute este un condiment binevenit pentru carnea de porc si cea grasa, dar si pentru baiturile pentru gratar.
Sanatate.bzi.ro
Comentarii (0)