News Flash:

Uleiul care previne ridurile, intareste unghiile si regenereaza parul. Este secretul frumusetii gheiselor

6 Iunie 2018
957 Vizualizari | 0 Comentarii
gheise

Uleiul de camelie e considerat un fel de „ulei de masline al Asiei”, unde produsul este folosit in nenumarate domenii, de mii de ani. In restul lumii, aceasta comoara a Asiei abia in ultimii ani a inceput sa fie cunoscuta si apreciata.

Folosirea acestui ulei in dieta dumneavoastra zilnica sau pentru ingrijirea pielii si a parului va va aduce beneficii importante. Camelia face parte din familia arborilor de ceai, iar uleiul atat de pretios pentru sanatate si frumusete se obtine prin presarea la rece a semintelor plantei. Produsul mai este numit si „ulei de ceai verde”.

Demachiant sau crema de noapte
Uleiul de camelie poate fi folosit ca emolient pentru pielea uscata si functioneaza, de asemenea, ca tratament antiacneic (aplicati cu un tampon pe zonele afectate si spalati fata cu apa calduta dupa jumatate de ora). Este un ulei usor, ce se absoarbe repede si care poate fi folosit cu succes pentru hidratarea si catifelarea zonelor afectate de uscaciune.

De asemenea, puteti folosi uleiul ca demachiant (dupa care sa-l indepartati), dar si ca pe o crema de noapte. Are calitatea de a preveni aparitia unor noi ridurilor si a le „imblanzi” pe cele existente. De asemenea, estompeaza vergeturile si cicatricele daca e folosit cu regularitate, pe perioade indelungate.

Repara unghiile
Tot cu ajutorul acestui ulei puteti obtine unghii mai frumoase. Masand unghiile cu cateva picaturi in fiecare seara veti observa ca acestea cresc mai repede. De asemenea, uleiul trateaza unghiile exfoliate, redandu-le stralucirea. E de ajuns doar un masaj, o data pe zi, cu cateva picaturi.

Masca impotriva varfurilor despicate
Se spune ca produsul acesta obtinut din presarea semintelor arborelui de ceai era unul dintre secretele frumusetii celebrelor gheise. Acestea se foloseau de el pentru a trata pielea uscata ori buzele crapate. De asemenea, isi inmuiau pe timpul noptii parul in acest ulei, pentru ca podoaba capilara sa fie stralucitoare si sanatoasa.

Daca aveti un par tern, cu varfuri despicate, aplicati ulei de camelie combinat cu putina apa pe toata lungimea firelor, apoi acoperiti capul cu un prosop fierbinte. Pastrati masca aceasta pana cand prosopul s-a racit. Spalati parul cu un sampon bland, apoi aplicati balsamul obisnuit, in care ati picurat si putin ulei de camelie.
Opreste evolutia cancerului
In China, uleiul de camelie este de obicei folosit la gatit, in special in sosurile de salate, la fripturi si in marinat fiind foarte apreciat datorita nivelurilor ridicate de acizi grasi Omega 6 si Omega 9, esentiali pentru buna functionare a corpului si combaterea procesului de imbatranire.

De asemenea, numeroase cosmetice – gloss-uri de buze, creme hidratante, fonduri de ten sau sapunuri -, au la baza acest produs.
Potrivit cercetatorilor japonezi de la Institutul pentru Siguranta Alimentelor si Medicamentelor, suplimentele cu ulei de camelie inhiba evolutia metastazelor in cancerul de plamani si a melanomului (cancerul de piele). In Japonia, pacientii sunt incurajati sa consume cu regularitate acest ulei.

Un alt studiu, condus de cercetatorii de la Universitatea Nationala Chung Hsing, a aratat ca uleiul de camelie este un excelent antioxidant.

In mod traditional, uleiul de camelie era folosit de cei care sufereau de ulcere, arsuri de stomac si reflux gastroesofagian. Pentru acest lucru, trebuie sa-l adaugati cu regularitate in mancare sau sa luati cate o jumatate de lingurita cu ulei cu jumatate de ora inainte de fiecare masa.

Uleiul se gaseste la farmaciile naturiste.


uleiul camelie repara unghiile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006531 (s)