News Flash:

TULBURATOR! In acest oras se moare de foame! Copiii mananca frunze sau animale de companie!

8 Ianuarie 2016
1158 Vizualizari | 0 Comentarii
siria3
Dupa mai multe zile in care presa internatioanla a relatat despre situatia tragica in care se afla locuitorii orasului Madaya, din Siria, care sunt afectati de lipsa alimentelor si au ajuns sa manance frunze sau animale de companie, reprezentantii ONU au anuntat, joi, ca Guvernul sirian a permis accesul cu ajutoare in acest oras, aflat sub asediat de sase luni, informeaza CBC News.
Presa internationala a relatat, in ultimele zile, despre situatia critica in care se afla cei 40.000 de locuitori ai localitatii Madaya, situata la nord-vest de Damasc, care mor de foame, dupa ce orasul s-a aflat sub asediul fortelor lui Bashar al-Assad in ultimele sase luni. 
Potrivit presei, soldatii loiali lui Bashar al-Assad si membrii militiei libaneze Hezbollah au inconjurat orasul si nu lasa ca proviziile de mancare sa ajunga in Madaya. In plus, locuitorii sunt ucisi in cazul in care incearca sa paraseasca orasul, care este inconjurat de mine personale.
Activistii si organizatiile umanitare au facut apel la comunitatea internationala pentru a veni in sprijinul oamenilor din Madaya, care au ajunsa sa manance frunzele din copaci si sa bea apa cu sare, pentru ca nu mai exista alte alimente.
Imagini video sau foto cu batrani, tineri si copii care sufera de malnutritie au invadat retelele sociale in ultimele zile,  putandu-se vedea cum unii copii mananca supa din frunze sau cum tinerii cauta resturi printre gunoaie.
"Traim cu frunze, insa acum pentru ca a venit zapada nu mai gasim nici frunze", a declarat Majed Ali, in varsta de 28 de ani, citat de CBC News.
La randul sau, Abu Hassan Mousa, un reprezentant al autoritatilor locale, a declarat ca locuitorii orasului se hranesc cu apa amestecata cu mirodenii, lamaie, sare si otet. Potrivit acestuia, un kilogram de orez sau de lapte pudra poate ajunge pana la 300 de dolari.
Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cel putin zece oameni au murit din cauza lipsei de hrana in ultimele sase saptamani.
Joi, un reprezentant al ONU a anuntat ca Guvernul sirian a permis accesul cu ajutoare in orasul Madaya, aflat sub asediul fortelor guvernamentale, precum si in alte doua orase din provincia Idlib, Fua si Kafraya, care se afla sub controlul armatei, dau sunt inconjurate de insurgenti. 
"Natiunile Unite primesc cu satisfactie vestea privind posibilitatea oferirii de asistenta umanitara in orasul Madaya", informeaza un comunicat oficial al ONU.
"Circa 42.000 de oameni traiesc in foamete in orasul Madaya, iar unii oameni au fost ucisi in timp ce incercau sa fuga din aceasta zona", precizeaza ONU.
Mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006060 (s)