News Flash:

Spatiul Schengen este pus in pericol

6 Ianuarie 2016
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
schengen2
Sedinta intre lideri europeni pe tema spatiului Schengen. Ministrii din Danemarca, Suedia si Germania se reunesc, miercuri, la Bruxelles, dupa ce au reintrodus controale la frontierele lor comune pentru a face fata presiunii migratorii.

Schengen este foarte important, insa (acest spatiu) este in pericol", a declarat luni purtatorul de cuvant al ministrului german de externe.

Declaratia acestuia vine dupa ce Danemarca a instituit controale la granita sa cuGermania, in aceeasi zi cu intrarea in vigoare a noilor masuri restrictive privind intrarea pe teritoriul Suediei.

“Scopul acestei reuniuni este de a imbunatati coordonarea intre tarile in cauza cu scopul de a asigura o mai buna gestionare a presiunii migratorii", a declaratMargaritis Schinas.

Confruntata cu un aflux ingrijorator de refugiati, Suedia, care a introdus controale la granitele sale la mijlocul lunii noiembrie, le-a impus incepand cu 4 ianuarie companiilor de transport auto si feroviare care folosesc podul de la Ostersund dinspre Danemarca sa verifice identitatea calatorilor inainte de imbarcare, de partea daneza, in caz contrar riscand sa fie amendate.

Danemarca, care se teme ca migrantii ilegali intorsi din Suedia vor ramane pe teritoriul sau, a reactionat imediat prin reintroducerea controalelor la frontiera sa cu Germania, de unde sosesc numerosi migranti.

La randul sau, Germania a introdus controale la frontiere, in principal cu Austria, la mijlocul lunii septembrie.

schengen pericol declaratia danemarca germania suediei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005224 (s)