News Flash:

Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiţiei: Inregistrarile cu Kovesi ar putea fi expertizate tehnic pentru verificarea autenticitatii

19 Iunie 2017
1398 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader4
Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justitiei, a declarat, luni, ca Inspectia Judiciara va verifica veridicitatea inregistrarilor in care ar aparea Codruta Kovesi, precizand ca exista posibilitatea ca acestea sa fie expertizate tehnic.
"Am auzit si eu aseara in spatiul public aceasta dezbatere controversata, destul de puternica, intensa, cu privire la aceste dialoguri pe care le-ar fi purtat doamne Kovesi. Nu am parghii necesare pentru a verifica eu verificitatea inregistrarulor. Vom sesiza Inspectia Judiciara pentru a verifica veridicitatea acelor interceptari. Daca Inspectia Judiciara nu are posibilitatea verificarii autenticitatii inregistrarilor si continutului, evident vom gasi celelalte proceduri legale, inclusiv expertize tehnice. Propunerea mea este sa asteptam verificarile in functie de care vedem masurile care pot si trebuie luate", a declarat Tudorel Toadel.

Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, apare in mai multe inregistrari, difuzate duminica seara de RTV, in cadrul unor sedinte cu procurorii din subordine. In una dintre acestea i-ar spune lui Jean Uncheselu ca isi doreste sa "decapeze" institutional dosarul cu casele si sa ajunga la premier.
"Uncheselu, stiti ce-mi doresc: sa decapati institutional in dosarul ala cu casele si sa ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. Si-am avut o discutie la Cheile Gradistei si tot nu am auzit ce s-a intamplat. Poate asa, ca suntem toti, ne lamurim ce sa intamplat. Doamne, m-am uitat si eu pe datele statistice unde parca toata lumea ne banuia de dimineata pana seara si am facut asa un pic o... /nu se intelege/ DNA-u asa, adica anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane invinuite la 270. Adica e o discrepanta foarte mare. Posturi in plus avem, politisti in plus avem, specialisti in plus avem, dosare avem. (..)M-am uitat pe situatiile astea si unele sunt ingrijoratoare. Sunt dosare de 6-7 ani, cu urmarirea penala inceputa si nesolutionata (..) Ma ingrijoreaza de ce nu ii inhatam", ar spune Kovesi in inregistrarea difuzata de Romania Tv.

tudorel toader inspectia judiciara codruta kovesi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1090 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004585 (s)