News Flash:

Ponta: "Daca motiunea nu trece, Grindeanu va deveni presedintele PSD"

19 Iunie 2017
925 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta1 2
Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a spus, duminica seara, la Antena 3, ca daca motiunea de cenzura nu va trece, Sorin Grindeanu va forma un nou guvern si va deveni si presedintele PSD, sustinand ca regula pentru functionarea tarii este ca seful partidului de guvernamant trebuie sa fie si prim-ministru. 


"Daca vreti in Romania sa aveti coerenta politica si administrativa, seful partidului este si prim-ministru. Eu am fost seful partidului si prim-ministru, domnul Nastase a fost seful partidului si prim-ministru, domnul Boc a fost, probabil ca domnul Orban va spune in 2020: domnule, eu vreau sa fiu prim-ministru. Sistemul actual in care domnul Dragnea nu poate fi prim-ministru, nu din cauza noastra, ci din cauza unei legi, nu poate sa functioneze. (...) E o regula pentru functionarea tarii. (...) Solutia este una singura si va incepe sa fie pusa in practica joi. Si anume: nu trece motiunea de cenzura, domnul Grindeanu se duce si spune: vreau sa fac Guvern, nu trebuie sa mearga la presedinte, doar cu PSD si cu ALDE, dupa care primul ministru este si presedintele partidului”, a declarat Victor Ponta


Acesta a sustinut ca intr-o tara normala guvernul este condus de primul ministru, in vreme ce in Romania Executivul a fost condus de Liviu Dragnea, ajutat de fostul secretar general al Guvernului Mihai Busuioc si de ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, despre care a spus ca "detinea banii'. 

Victor Ponta a precizat ca Sevil Shhaideh a anuntat abia dupa ce si-a dat demisia ca Programul National de Dezvoltare Locala a devenit functional si a sugerat ca ar fi urmat sa foloseasca banii respectivi "pentru voturi la motiune impotriva propriului Guvern'. 


Secretarul general al Guvernului a explicat ca acesta este motivul pentru care premierul Grindeanu a luat "o masura radicala' la Ministerul Dezvoltarii si a aratat ca nu se mai poate semna niciun contract in cadrul acestui program decat in masura in care investitia este justificata. 


El a tinut sa precizeze ca Sorin Grindeanu este o victima a lui Liviu Dragnea. 


Pentru cei care au uitat, Victor Viorel Ponta este premierul Romaniei care a dat-o la pace cu sistemul. A fost omul sistemului in guvern si implicit a fost complice la multe din nenorocirile facute de DNA si de SRI in ultimii ani.

Sursa: agerpres.ro

victor ponta victor ponta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005523 (s)