News Flash:

Tudorel Toader ii raspunde lui Augustin Lazar: Procurorul general facea parte din plenul CSM, care a avizat recursul compensatoriu

27 Octombrie 2017
918 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader
Ministrul Justitiei precizeaza, pe Facebook, ca plenul CSM a avizat favorabil, in noiembrie 2016, proiectul de lege privind recursul compensatoriu, din componenta plenului facand parte si Augustin Lazar, Tudorel Toader spunand ca studiul de impact se face in procedura de elaborare si adoptare a legii.
"Din nou despre recursul compensatoriu ! 1. Reamintim faptul ca studiul de impact se face in procedura de elaborare si adoptare a legii ! Din momentul intrarii in vigoare prevederile legii se pun in aplicare !
2. Reamintim si faptul ca prin Hotararea nr. 1533 din 29.XI.2016, plenul CSM a avizat favorabil proiectul de lege, considerand ca, "in principiu, masura compensatorie propusa nu ar trebui sa devina incidenta doar pentru calculul pedepsei ce poate fi considerata executata in vederea acordarii liberarii conditionate. In opinia Plenului, compensatia pentru persoanele care executa pedepse privative de libertate in conditii de supraaglomerare severa devine efectiva doar daca masura propusa de proiectul de act normativ vizeaza considerarea ca executate efectiv a celor 3 zile din pedeapsa aplicata, pentru fiecare perioada de 30 zile executate in spatiul necorespunzator"", a scris, vineri dimineata, pe pagina sa de Facebook, ministrul Justitiei.
Tudorel Toader aminteste si faptul ca actualul procuror general al Parcheului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, facea parte din componenta plenului CSM, emitent al respectivului aviz favorabil.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005098 (s)