News Flash:

Efectele CODULUI GALBEN: Doua persoane, ranite in Capitala, 146 de copaci au cazut peste aproape 85 de masini

25 Octombrie 2017
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
copac cazut2
ISU Bucuresti anunta ca, din cauza vantului puternic din ultimele ore, 146 de copaci au fost doborati de vant, fiind avariate 85 de masini. Doua persoane au fost transportate la spital, fiind ranite dupa ce pe masinile lor au cazut copaci.
Interventii ale pompierilor in Capitala si in 11 judete afectate de ploi si de vant puternic
Ploile si vantul puternic din ultimele 24 de ore au afectat Capitala si localitati din 11 judete. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei sau pentru indepartarea copacilor rupti de vijelii, anunta, miercuri, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.
In Capitala, pompierii au intervenit pentru degajarea a 146 copaci, care au avariat 85 autoturisme. De asemenea, pompierii au avut alte 30 de interventii la bucati cazute dintr-un panou publicitar, stalpi, gard, elemente de acoperis pe fire de curent), doua persoane fiind ranite si transportate la spital.
Pompierii au mai intervenit in judetele Arges, Brasov, unde un copac a cazut pe doua masini aflate in curtea Crucii Rosii si un copac a cazut pe drum, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Mures, Teleorman, Timis si Constanta.
Totodata, porturile Constanta Nord, Constanta Sud, Mangalia si Midia au fost inchise.
UPDATE 06:35 
Bilant ISU dupa furtuna din Capitala: Doi raniti, 146 copaci cazuti si 80 de masini avariate
Potrivit ultimului bilant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, 146 de copaci au fost doborati de vantul puternic in Capitala, fiind avariate 80 de masini, iar doua persoane au fost ranite si transportate la spital.
Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov au transmis, miercuri dimineata, ca, din cauza vantului puternic, in Capitala, 146 de copaci au cazut pe 80 de masini, fiind inregistrate 30 de interventii. Doua persoane au fost ranite si transportate la spital pentru ingrijiri medicale.
In judetul Ilfov, sapte copaci au fost doborati de vantul puternic, o masina fiind avariata. De asemenea, o curte a fost inundata.
Judetul Ilfov este sub avertizare cod galben de vant puternic pana la ora 08.00, nicio avertizare vizand, la momentul transmiterii stirii, Capitala.
UPDATE 23.44
ANM a prelungit pana la ora 3.00 avertizarile de vant puternic pentru Bucuresti si sase judete
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit, marti seara, avertizarile nowcasting de vant puternic pentru Bucuresti si judetele Buzau, Ilfov, Ialomita, Teleorman, Giurgiu si Calarasi, acesta urmand sa expire miercuri, la ora 3.00.
Potrivit ANM, in Bucuresti vor fi intensificari ale vantului cu rafale ce vor depasi local 55-60 km/h.
In cele sase judete mentionate sunt asteptate intensificari ale vantului cu rafale ce vor atinge 55 - 75 km/h.
Codul galben de vant a fost prelungit pentru judetele Constanta si Tulcea pana la ora 6.00.
UPDATE 22.30
ISU Bucuresti anunta ca, din cauza vantului puternic din ultimele ore, 128 de copaci au fost doborati de vant, fiind avariate 78 de masini. Doua persoane au fost transportate la spital, fiind ranite dupa ce pe masinile lor au cazut copaci.
De asemenea, la ISU Bucuresti-Ilfov, au fost semnalate alte 23 de situatii de urgenta.
Codul galben de vant pentru Bucuresti si Ilfov este in vigoare pana la ora 23.00.
UPDATE 22.11
Primaria Sectorului 4 ii despagubeste pe proprietarii masinilor avariate din cauza vremii
Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, anunta pe pagina sa de Facebook ca institutia are o polita de asigurare pentru evenimente neprevazute, indrumandu-i pe cei carora le-au fost avariate masinile de caderea copacilor, ca urmare a vantului puternic, sa mearga la primarie.
"Din nefericire, vantul din aceasta seara a produs mai multe pagube materiale. Sectorul 4 detine insa o polita de asigurare pentru astfel de evenimente neprevazute, asa ca in masura in care masinile v-au fost avariate de copacii cazuti, va rog ca in zilele urmatoare sa veniti la sediul Primariei din Grand Arena Mall, etaj 1, bulevardul Metalurgiei nr. 12 - 18. Juristii nostri va vor oferi suportul necesar intocmirii dosarelor de despagubire, astfel incat toate cererile sa fie solutionate in regim de urgenta. Vantul nu da inca semne ca s-ar opri in urmatoarele ore, asa ca nu uitati ca in caz de nevoie, ne puteti contacta la numarul de urgenta 021.9441", a scris Daniel Baluta pe pagina sa de Facebook.
UPDATE 21.16
Potrivit ultimului bilant privind efectele vremii furnizat de ISU Bucuresti-Ilfov, 111 copaci au cazut, 66 de masini fiind avariate. De asemenea, trei acoperisuri au fost smulse de vant, o curte din judetul Ilfov fiind inundata.
Doua persoane au fost ranite dupa ce copacii au cazut peste masinile in care se aflau.
Codul galben de vant pentru Capitala si Ilfov a fost prelungit pana la ora 23.00, avertizarile fiind extinse si pentru alte 16 judete.
Astfel, in Bucuresti, pana la ora 23.00, vor fi intensificari ale vantului care temporar vor atinge la rafala 55 - 70 km/h si ploaie slaba.
UPDATE 20.06
Nou bilant: 65 de copaci, doborati de vant in Bucuresti; 45 de masini au fost avariate
Cel putin 65 de copaci au cazut in Bucuresti din cauza rafalelor puternice de vant, 45 de masini fiind avariate, anunta Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) intr-un nou bilant, precizand ca zeci de cazuri sunt in asteptare.
In momentul transmiterii acestei stiri, pompierii intervin in sapte situatii semnalate de bucuresteni.
De asemenea, mai multe acoperisuri au fost luate de vant, precum si panouri si stalpi.
Alte peste 30 de cazuri sunt in asteptare.
UPDATE 19.20
Cod galben de vant, prelungit pentru Bucuresti, Ilfov si alte 16 judete
Astfel, in Bucuresti, pana la ora 23.00, vor fi intensificari ale vantului care temporar vor atinge la rafala 55 - 70 km/h si ploaie slaba.
Tot pana la 23.00 este in vigoare o atentionare si pentru judetele Buzau, Braila, Ialomita, Teleorman, Prahova, Giurgiu, Calarasi.
In Olt si Dolj avertizarea este in vigoare pana la ora 00.30, in Constanta si Tulcea pana la ora 00.00, iar in Bihor, Timis, Arad si Caras-Severin pana la 21.00.
UDATE 18:26
Potrivit ISU, 54 de copaci au cazut din cauza vremii, pe 41 de masini, in Capitala. De asemenea, vantul a doborat un panou publicitar, o poarta si un stalp. La ora transmiterii stirii, sunt peste zece interventii in desfasurare.
Din cauza vantului, se desprind elemente de constructie de pe acoperisul locuintelor, precizeaza ISU, o tabla fiind desprinsa de pe un bloc si aruncata pe coronamentul copacilor pe strada Herta. O situatie similara este pe strada Covasna, unde de pe acoperisul unei case s-a desprins tabla.
De asemenea, un cetatean a sesizat ISU ca acoperisul unei case de pe strada Caderea Bastiliei s-a desprins si a cazut peste o masina.
UPDATE 18.03
Potrivit ISU Bucuresti-Ilfov, o persoana a fost ranita, marti, pe Bulevardul Pieptanari din Sectorul 5, dupa ce un copac a cazut pe masina in care se afla. Sursa citata precizeaza ca persoana care se afla in interiorul autoturismului prezinta mai multe contuzii, fiind transportata la Spitalul Bagdasar Arseni.
In urma cu cateva ore, o alta persoana a fost ranita dupa ce un copac a cazut peste niste fire de electricitate si peste un taximetru, pe bulevardul Dinicu Golescu din Capitala.
Soferul taxiului a fost transportat la Spitalul Universitar.
Opt copaci au cazut peste masini in Bucuresti, pana la ora transmiterii stirii.
Si un panou s-a desprins de pe fatada unui bloc din Capitala, din cauza vantului puternic din ultimele ore. In Ilfov, un copac a cazut peste firele de curent, iar intr-o curte s-a acumulat apa.
Capitala si judetul Ilfov s-au aflat sub atentionare cod galben de vant puternic pana la ora 18.00.
Stirea initiala
Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov au anuntat ca un copac a cazut peste niste fire de electricitate si peste un taximetru, pe bulevardul Dinicu Golescu din Capitala.
Soferul masinii a refuzat, in prima faza, transportul la spital, fiind ulterior transportat insa cu o ambulanta SMURD la Spitalul Universitar. Din primele investigatii, se pare ca are contuzie cervicala.
Acesta este cel de-al saptelea copac cazut peste masini in Bucuresti, pana la momentul transmiterii stirii. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004909 (s)