News Flash:

Tudorel Toader: Este finalizat proiectul de lege pentru modificarea legilor justitiei

18 Octombrie 2017
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader4
Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a anuntat pe Facebook ca proiectul de modificare a legilor justitiei este finalizat, precizand ca prioritar este de acum planul cerut de CEDO privind conditiile din inchisori.
"Este finalizat proiectul de lege pentru modificarea legilor justitiei - vom participa la toate dezbaterile", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Conducerea PSD a decis ca modificarile la Legile Justitiei sa fie promovate ca initiativa parlamentara, nu printr-un proiect asumat de Executiv, au declarat, vineri, surse social-democrate, ideea fiind enuntata si de premierul Mihai Tudose.
Mai multe propuneri privind legile justitiei au fost criticate de juristi, printre cele mai contestate fiind prevederile referitoare la trecerea Inspectiei Judiciare in subordinea Ministerului Justitiei si excluderea presedintelui Romaniei din procedura de numire a sefilor de parchete.
"Prioritara devine foia de parcurs pentru indeplinirea cerintelor Hotararii pilot, pronuntata de CEDO, referitoare la conditiile din penitenciare! Comisiile din penitenciare sunt pregatite sa puna in aplicare prevederile legii nr. 169 din 14 iulie 2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal", mai precizeaza ministrul.
Astfel, de joi, potrivit legii, "pentru fiecare perioada de 30 de zile executate in conditii necorespunzatoare, chiar daca acestea nu sunt consecutive, se considera executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicata".

tudorel toader conducerea psd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1352 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004812 (s)