News Flash:

Tudorel Toader, anunt TRANSANT!: A venit vremea clarificarilor la DNA

3 Iulie 2017
1014 Vizualizari | 0 Comentarii
Tudorel Toader
Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declarat luni, la sediul institutiei, ca „ a venit vremea clarificarilor la DNA” in urma scandalului privind inregistrarile in care ar aparea Laura Codruta Kovesi. Tudorel Toader a afirmat ca sustine lupta anticoruptie, precizand ca lupta impotriva coruptiei nu inseamna numai DNA
"Eu cred ca a venit vremea clarificarilor la DNA. Prin raportul acela pe care l-am prezentat destul de amplu refritor la anchetarea modului de adoptare a OUG13, eu tras un puternic semnal de alarma vis a vis de activitatea DNA si am subliniat nevoia imperativa ca activitatea DNA-ului sa se desfasoare in limite constitutionale. Sustinem cu toata convingerea continuarea luptei impotriva coruptiei, dar va rog sa retinem ca lupta impotriva coruptiei nu inseamna numai DNA, nu inseamna numai aplicare de pedepse si condamnari. Deci inseamna, in primul rand, prevenirea faptelor savarsirii faptelor de coruptie, urmand ca in urma penala sa fie ultima solutie. Sustinem si prin pachetul de legi privind justitia, veti vedea, ca vom propune masuri de consolidare a notei impotriva coruptiei”, a declarat Tudorel Toader.
Cu privire la recentele dezvaluiri, actiuni din cadrul DNA, Tudorel Toader a anuntat ca a sesizat Inspectia Judiciara a CSM, precizand ca el personal, ca ministru al Justitiei, nu poate spune daca sunt sau nu adevarate.
„CSM are in curs procedura de verificare a respectivelor inregistrari”, a mai spus Tudorel Toader.
De asemenea, ministrul Justitiei a explicat si faptul de ce a sesizat Inspectia Judiciara a CSM cu privire activitatea manageriala a DNA si a Ministerului Public.
"Pentru ca la cele doua autoritati n-au fost facute evaluari de fond privind activitatea manageriala din 2007, adica de 10 ani de zile. 10 ani de zile o institutie sa nu fie verificata, sa nu fie evaluata, nu stiu daca este tocmai in regula, motiv pentru care am sesizat Inspectia Judiciara. Verificarile sunt in curs de desfasurare. Astept cu interes rezultatele. (...) Sper sa se constate ca nu avem o justitie selectiva. Sper sa se constate faptul ca sesizarile, cauzele de urmarire penala au fost puse pe rol, solutionate cu celeritate. (...) Noi avem nevoie de o justitie dreapta.”, a afirmat Tudorel Toader.
Ministrul Justitiei a subliniat ca sustine lupta impotriva coruptiei, dar ca ministru al Justitiei este „obligat” sa nu vada numai partea pozitiva.
„Sunt obligat sa vad si partea negativa, sa vad si faptul ca multi cetateni, multi romani sunt arestati, sunt anchetati penal, sunt trimisi in judecata, ca ulterior sa se constate ca sunt nevinovati, ceea ce este o adevarata tragedie”, a mai afirmat Tudorel Toader.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007818 (s)