News Flash:

Trucuri care ne ajuta sa scapam de vergeturi

20 Martie 2015
1294 Vizualizari | 0 Comentarii

Credeai ca este o problema spinoasa numai pentru femei? Vergeturile îi afecteaza si pe barbati. În special pe tinerii care fac sport si „trag de fiare". Cum se pot estompa semnele de pe coapse, abdomen, sâni si de pe fese ne-a explicatdermatologul Oana Clatici.

Vergeturile apar initial sub forma unor linii rosii, care, în timp, se decoloreaza si devin alb-sidefii. Cu cât sunt mai vechi, cu atât „stergerea" lor este mai dificila. La fel ca si cicatricele, fara interventie chirurgicala, acestea nu pot disparea complet.

Ce sunt de fapt vergeturile? „Sunt leziuni ale pielii, care apar din cauza unor factori cutanati si mecanici ce provoaca întinderea brusca a pielii. Se produc astfel ruptura fibrelor elastice epidermice si reducerea colagenului", spune medicul dermatolog Oana Clatici, de la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti.
Primele vergeturi apar la pubertate

Vergeturil apar odata cu schimbarile corpului din timpul pubertatii. De aceea, este important sa le prevenim din timp. Consumul a cel putin doi litri de apa pe zi ajuta la hidratarea pielii si mentine elasticitatea ei. Daca ai pielea uscata, aplica pe tot corpul, dupa fiecare dus, lotiuni hidratante si nutritive.

Acorda mai multa atentie zonelor cu probleme, unde se depoziteaza grasimea: la nivelul abdomenului, sânilor, coapselor si al feselor (dar si partea superioara a bratelor si gambele).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005126 (s)