News Flash:

Trenuri cu 160 de km/h pe ruta Simeria-Brasov-Bucuresti-Constanta. Contractul a fost semnat de CFR

1 Septembrie 2017
963 Vizualizari | 0 Comentarii
tren 1
CFR SA si Asocierea FCC-Astaldi-Convensa au semnat contractul pentru modernizarea tronsonului Gurasada-Simeria, in valoare de 2,63 miliarde de lei, in urma caruia trenurile de calatori vor circula cu viteza de 160 de km/h, potrivit unui comunicat transmis joi de compania de infrastructura.
Asocierea FCC-Astaldi – Convensa va executa lucrarile de modernizare a infrastructurii si suprastructurii feroviare pe sectiunea Gurasada-Simeria, situata pe Axa prioritara TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunare, ramura nordica) Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Brasov-Bucuresti-Constanta.
Contractul are ca sursa de finantare fonduri nerambursabile si de la bugetul de stat, iar termenul de executie este de trei ani, la care se adauga perioada de garantie de doi ani.
Obiectivele contractului vizeaza modernizarea a 40,88 km de infrastructura si suprastructura feroviara pentru viteza maxima de 160 km/h, lucrari de terasamente si consolidari, construirea a 17 poduri (dintre care 3 peste raul Mures), 27 de podete, 4 pasaje superioare, 3 pasaje inferioare, lucrari civile in 9 statii de cale ferata (inclusiv halte comerciale/puncte de oprire), lucrari de electrificare si energoalimentare si lucrari de implementare a sistemului de siguranta a traficului ERTMS (ETCS nivel 2+GSM-R).
Modernizarea are scopul de a spori viteza de circulatie la 160 km/h pentru trenurile de calatori si la 120 km/h pentru trenurile de marfa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007031 (s)