News Flash:

Trei fosti angajati de la Posta Arad, judecati pentru neglijenta in serviciu

7 Iunie 2018
896 Vizualizari | 0 Comentarii
postas1

Trei fosti angajati din Arad ai Postei Romane au fost condamnati definitiv la inchisoare cu suspendare pentru neglijenta in serviciu, dupa ce, in urma cu patru ani, dintr-un autoturism de serviciu au fost furati 38 de saci cu bani destinati platii pensiilor, in total aproximativ 385.000 de lei, suma pe care vor trebui sa o plateasca in solidar Postei, plus dobanzile aferente. Hotii nu au fost prinsi de catre politisti.
Curtea de Apel Timisoara s-a pronuntat in cazul a trei angajati din Arad ai Postei Romane trimisi in judecata pentru neglijenta in serviciu, care au fost condamnati definitiv dupa ce au lasat nesupravegheata masina de serviciu, din care au fost furati bani destinati platii pensiilor, incident care a avut loc in ianuarie 2014.

La vremea respectiva, autoturismul fusese parcat in fasa oficiului postal situat la Gara Arad, unde cei trei lucrau, dar nu fusese supravegheat, astfel ca au fost furati 38 de saci cu bani, in total 385.900 lei.

In urma furtului, soferul, agentul de transport valori si oficiantul superior responsabil au fost cercetati penal pentru neglijenta in serviciu.
Anchetatorii declarau, la vremea respectiva, ca autospeciala Postei era dotata cu un seif, conform reglementarilor legale privind transportul de valori, dar angajatii nu au pus sacii in interior, ci pe seif. Soferul le relatase politistilor ca a incuiat masina din telecomanda, de la distanta, insa nu a verificat daca sistemul de inchidere centralizata a primit comanda si daca usile masinii erau asigurate.

Imediat dupa ce furtul a fost sesizat, politistii au organizat filtre in tot judetul, insa autorii furtului nu au fost prinsi pana in prezent.
Sefii celor trei angajati i-au considerat pe acestia responsabili si au depus plangere penala impotriva lor, insa procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Arad au decis, in urma cercetarilor efectuate, sa claseze cauza.

Posta Romana a depus plangere impotriva solutiei procurorilor, iar judecatorii au admis-o, angajatii fiind trimisi in judecata. In februarie 2018, ei au fost condamnati in prima instanta, la Judecatoria Arad, la cate doi ani de inchisoare cu suspendare si plata in solidar a sumei de 385.900 de lei catre Posta Romana. Solutia a fost atacata de doi dintre inculpati, dar si de Posta Romana, iar solutia definitiva a fost data de Curtea de Apel Timisoara. Judecatorii au respins ca nefondate apelurile declarate de inculpatii Lupsa Ilie si Lazar Maria Cristina si a admis apelul declarat de Compania Nationala Posta Romana SA, care a obtinut in plus dreptul la dobanda pentru suma care reprezinta prejudiciu.

”Desfiinteaza sentinta atacata in latura civila si rejudecand in aceste limite: Obliga in solidar inculpatii Lupsa Ilie, Lazar Maria Cristina si Boldizar Alexandru si la plata dobanzii legale aferenta debitului de la momentul producerii prejudiciului pana la data platii efective”, se arata in solutia ramasa definitiva.

Instanta a mentinut in rest sentinta atacata, respectiv condamnarea la doi ani de inchisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de trei ani, precum si interzicerea unor drepturi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007492 (s)