News Flash:

Trebuie neaparat sa stii asta! Ce boli poate ascunde senzatia de nod in gat

14 Iulie 2016
3857 Vizualizari | 0 Comentarii
tiroida
Cand senzatia de nod in gat nu-ti da pace si apare constant, poate sa ascunda o problema de sanatate. Poate sa apara si la copii, nu numai la adulti. Senzatia este resimtita ca o apasare, cel afectat simtind ca nu mai are aer.
Apare in caz de atac de panica
Persoanele anxioase si emotive experimenteaza mai des acest simptom. Este perceput ca o lipsa de aer, apasare, senzatie de strangulare. Apare mai ales in cazul atacurilor de panica.
Acest simptom dispare de la sine, odata ce persoana afectata se linisteste. Cauzele atacurilor de panica pot fi multiple, de aceea se impune un consult de specialitate, pentru depistarea problemei care duce la aceste manifestari. Uneori acest nod in gat poate sa indice si prezenta unei boli psihice.
Alte boli care pot da acest simptom
Nodul in gat, insotit de senzatia de sufocare poate sa apara si in cazul bolii de reflux gastro-esofagian, la cei care au hipotiroidism si noduli tiroidieni, la cei care sufera de sinuzita si de rinita alergica.
Se poate manifesta si in caz de disfunctii ale sfincterului esofagian, inflamatie a amigdalelor, cand apare o inflamatie a cartilajului situat in spatele limbii, cat si la cei care au probleme cu esofagul si cu laringele. De aceea, trebuie sa mergi la un consult medical.
Unele medicamente pot fi de vina
Senzatia de nod in gat poate fi consecinta unor tulburari de ritm cardiac (aritmii). Bataile rapide ale inimii e posibil sa fie insotite de senzatia ca nu poti respira. De asemenea, acest simptom mai poate aparea la persoanele care fac tratamente cu antihipertensive sau cu antihistaminice.
Atentie!
In cazul in care senzatia de nod in gat este insotita de durere, de febra, transpiratii nocturne, pierdere in greutate, dar si de dificultate de inghitire, este cazul sa te prezinti cat mai repede la un consult de specialitate.

panica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005753 (s)