News Flash:

Tratamente eficiente pentru alergiile de sezon

19 Mai 2014
1340 Vizualizari | 0 Comentarii
Un european din cinci sufera de "boala fanului". Daca anul acesta este deja prea tarziu pentru o desensibilizare, se pot preveni alte crize, pe toata perioada polenului, respectand recomandarile expertilor.
Pe de-o parte, sunt cei carora medicii le-au recomandat o desensibilizare pe doi sau trei ani consecutivi si care incep, acum, sa se simta mai bine. Iar pe de alta parte, sunt cei care-si accepta starea de rau cu rabdare, an dupa an, in aceeasi perioada, in ciuda nasului care curge, a ochilor care inteapa, a cerului gurii care ustura, a stranuturilor, a oboselii...
Ce puteti lua:
Plante. Ungurasul este indicat in cazul tulburarilor bronhiilor, sub forma de ceai (1-2 lingurite de flori uscate, lasate sa se infuzeze 15 minute intr-un litru de apa clocotita).
Sulf (pucioasa). O cura ajuta la combaterea inflamatiilor cailor respiratorii. Se gaseste in galbenusul de ou, in carne, peste si fructe de mare, dar si in varza, usturoi, praz, nuci.
Ce puteti face pentru a preveni crizele:
Sa va indepartati de polen. Apropierea de campurile cu cereale, in timpul secerisului, poate favoriza crizele.
Sa tineti cont de buletinul meteorologic.
Este mai bine sa iesiti pe o ploaie fina si persistenta si sa ramaneti in casa cateva ore, in caz de furtuna. Dupa aversa, in atmosfera patrund cantitati mari de polen.
Sa adoptati o pozitie adecvata, pentru a respira mai bine. In cazul unei crize de astm, stati calmi, in picioare, cu pieptul scos in fata si cu mainile sprijinite pe spatarul unui scaun. Ritmati respiratia, expirand de doua ori si inspirand o singura data. Daca nu reusiti, folositi un bronhodilatator.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006249 (s)