News Flash:

Tratament naturist pentru depresie, panica si anxietate

14 August 2017
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
ginseng indian mare
"Ginsengul indian" sau „cireasa de iarna", este o planta adaptogena utilizata adesea în medicina ayurvedica, o forma de medicina holistica ce îsi are originile în India. Ashwagandha are calitati de tonifiere si întinerire, relaxare nervoasa, precum si proprietati antiinflamatoare.
Ashwagandha poate ajuta în tratamentul naturist pentru depresie, anxietate, atacuri de panica.

Cum se utilizeaza pudra de ashwagandha: amestecati o jumatate de lingurita sau 1 lingurita cu 250 ml apa plata, ceai sau suc.
Puteti sa adaugati pulberea în shake-uri, smoothies, deserturi diverse, pe salate.


Ashwagandha este o planta medicinala provenita din radacinile unui arbust mic si pururea verde ce creste în India, în nordul Africii si în Orientul Mijlociu, însa cultivat si de-a lungul Statelor Unite. Datorita compusilor sai activi, în special alcaloizii, lactonele steroidale, saponinele si withanolidele, ashwaghanda are proprietati anti-anxietate, antidepresive, antiinflamatoare si antiartritice ce pot fi eficiente în reducerea stresului cauzat de oboseala fizica si emotionala; creste vigilenta, atentia si concentrarea; elimina tensiunea nervoasa si anxietatea putand trata natural atacul de panica; revigoreaza corpul; scade inflamatia si echilibreaza starea de spirit, conform Memorial Sloan-Kettering Cancer Center.

Cum scapam de anxietate, atac de panica tratament naturist


Anxietatea se manifesta prin sentimente de îngrijorare, teama sau neliniste ce pot cauza mult stres si atac de panica. Persoanele care sufera de anxietate si de afectiuni legate de aceasta cauta adesea un tratament naturist deoarece gravitatea sentimentelor începe sa le afecteze viata de zi cu zi. Ashwaghanda, cu efectele sale calmante, relaxante si sedative, poate contribui la tratarea si vindecarea anxietatii fara a fi necesara prescriptia de medicamente. Într-un studiu publicat în numarul din august 2009 al revistei medicale „PLoS One", cercetatorii au descoperit ca ashwagandha este o optiune eficienta si sigura ce ajuta la tratarea anxietatii si anihilarea atacurilor de panica.


Pe parcursul acestui studiu, participantilor ce sufereau de peste sase luni de forme moderate pana la severe de anxietate li s-a acordat fie îngrijire naturopatica ce a presupus consiliere alimentara, tehnici de respiratie adanca si relaxare, administrarea multivitaminelor standard si a 300 mg de ashwagandha, fie interventie psihoterapeutica standard, ce a inclus psihoterapie, tehnici de respiratie adanca si relaxare si medicament placebo, de-a lungul a peste 12 saptamani. Participantii care au primit îngrijire naturopatica, inclusiv suplimentul cu ashwagandha, au prezentat îmbunatatiri semnificative în ceea ce priveste sanatatea mintala, nivelul de oboseala, viata sociala, vitalitatea si calitatea generala a vietii, spre deosebire de participantii care au beneficiat de psihoterapie si tratament placebo.


De fapt, în cadrul Beck Anxiety Inventory, acei participanti care au consumat ashwagandha si-au redus scorul cu peste 26 la suta, spre deosebire de cei care au luat doar placebo. Într-un alt studiu publicat în numarul din 2011 al revistei „Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine", medicii clinicieni au descoperit ca o formula pe baza de mai multe plante medicinale ce contine si extract de ashwagandha are acelasi grad de eficienta ca benzodiazepinele prescrise de obicei în afectiunile ce tin de anxietate si poate fi folosita ca tratament alternativ pentru anxietate.


Depresia, tratament naturist
Depresia este o boala grava ce are ca simptome tristetea, pierderea interesului fata de activitati ce înainte aduceau bucurie, problemele cu somnul, lipsa de energie si gandurile ce duc catre sinucidere si moarte. Ashwagandha poate fi de folos în prevenirea si tratamentul naturist al depresiei. În numarul din decembrie 2000 al revistei „Phytomedicine", cercetatorii au descoperit ca radacina de ashwagandha actioneaza ca antidepresiv. În timpul acestui studiu, cobailor din laborator li s-a administrat fie ashwagandha, fie imipramina, un antidepresiv obisnuit. Rezultatele au fost aproape identice, aratand ca ashwagandha are abilitatea de a stabiliza anumite stari de dispozitie si poate fi utilizata ca antidepresiv eficient dar în mod natural. De asemenea, sapte ani mai tarziu, în numarul din decembrie al revistei „Indian Journal of Physiology and Pharmacology", ashwagandha a fost calificata drept la fel de eficienta ca diazepamul în cazuri de depresie si anxietate asociata cu izolarea sociala.


Efecte secundare posibile. Utilizarea plantei ashwagandha pare a fi o solutie sigura, avand efecte secundare minore, precum mic disconfort gastrointestinal ce poate include durere de stomac, greata, balonare, scaune moi si flatulenta. Ar trebui consultat un medic înainte de a folosi aceasta planta medicinala. Femeile însarcinate ar trebui sa evite obligatoriu utilizarea plantei ashwagandha deoarece nu sunt studii derulate pe gravide. De asemenea, aceasta planta medicinala nu ar trebui folosita alaturi de medicamente aflate sub prescriptie medicala, precum benzodiazepinele, inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei sau inhibitori ai recaptarii serotoninei si norepinefrinei, deoarece acest fapt poate cauza somnolenta excesiva.


Eliberare de stres, tratament naturist cu ashwagandha
În vremurile moderne, extractul de ashwagandha este clasificat de catre multi botanisti ca fiind un adaptogen. Adaptogenul este o substanta specifica despre care se crede ca îmbunatateste abilitatea organismului de a face fata stresului. Administrarea suplimentelor cu extract de ashwagandha poate reduce stresul si oboseala.

O functionare mai buna a sistemului imunitar
Extractul de ashwagandha poate contribui si la îmbunatatirea functionarii sistemului imunitar, ajutand organismul sa lupte mai eficient împotriva invadatorilor patogeni. Nivelul ridicat de fier din acest supliment poate contribui la stimularea producerii de globule rosii sau la sustinerea dezvoltarii sanatoase, precizeaza Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Preparat sub forma de ceai, extractul de ashwagandha poate creste numarul de celule imunitare responsabile cu distrugerea agentilor patogeni infectiosi din corp.
Activitatea antiinflamatorie si antitumorala.


ginsengul indian ashwagandha ntinerire relaxare nervoasa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006119 (s)