News Flash:

Alimente care au alte efecte asupra oganismului decat cred cei mai multi

12 August 2017
1126 Vizualizari | 0 Comentarii
morcovul
Cine nu a auzit afirmatii de genul : morcovii ajuta vederea, iar ciocolata iti face tenul acneic. Daca inoti dupa ce mananci, o sa te doara burta. Trebuie sa bei zilnic opt pahare cu apa. Ce e adevarat si ce nu? Cand vrei sa faci alegeri sanatoase pentru viata ta, trebuie sa fii atenta si sa nu crezi chiar tot ce citesti! Unele lucruri sunt complet gresite! Businessinsider.com a scris despre acestea.

Iata 5 alegeri sanatoase pe care le credeai adevarate, dar sunt false!


1. Laptele face bine corpului


Ideea ca laptele face mult bine organismului e, potrivit celor de la Businessinsider.com, pur marketing! Laptele a ajuns sa para un aliment magic! Departamentul pentru Agricultura din SUA transmite americanilor sa bea trei cani de lapte pe zi, pentru aportul de calciu si vitamina D. Si noua ni se spune, inca din copilarie, sa consumam cat mai multe lactate. Dar exista multe studii care arata ca nu exista nicio asociere intre consumul unei cantitati mai mari de lapte si mai putine fracturi de oase. Alte studii chiar au asociat laptele cu o rata mai mare de mortalitate. Chiar daca nu e neaparat asa, laptele tot nu are beneficii atat de mari pe cum se crede.

2. Daca savurezi des ciocolata, se agraveaza acneea


E fals! Timp de o luna, o echipa de cercetatori a hranit zeci de oameni cu batoane de ciocolata care contineau de 10 ori mai multa ciocolata decat cele obisnuite. Si alte zeci de oameni - cu batoane de ciocolata falsa. Dupa aceea, au numarat cosurile care aparusera pe fetele celor care au participat la studiu si au constatat ca nu e nicio diferenta intre cele doua grupuri. Deci nici ciocolata, dar nici nici grasimea din alimente nu influenteaza acneea. Tine cont de asta cand vrei sa faci alegeri sanatoase, dar gustoase.


3. Nu e bine sa iti potolesti pofta de dulce cu inghetata cand esti racit


Chiar daca ai racit, poti sa mananci inghetata! Poate te face sa te simti mai bine psihic, macar! Ideea ca lactatele cresc productia de mucus nu e adevarata, spun unii cercetatori. De fapt, lactatele congelate chiar ar putea sa calmeze durerea de gat si iti dau si niste calorii cand nu poti sa mananci mare lucru.


4. Daca mananci morcovi, o sa vezi mai bine


Vitamina A se gaseste in morcovi si e buna pentru vedere. Dar nu iti imagina ca o sa ai o super-vedere! Acest mit a fost lansat in Marea Britanie, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

5. Toata lumea ar trebui sa bea opt pahare cu apa pe zi


Hidratarea e importanta, dar ideea de opt pahare cu apa pe zi pentru oricine e cam bizara. La persoanele sanatoase, cercetatorii nu au descoperit vreo corelatie intre consumul de lichide si bolile de rinichi, de inima, nivelul de sodiu si aspectul pielii.


morcovii vederea ciocolata tenul acneic alegeri sanatoase
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006525 (s)