News Flash:

Traian Basescu: Nu poti sa faci politica externa daca nu ai harta lumii in cap

11 Septembrie 2016
1071 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat
Presedintele PMP, Traian Basescu, le-a spus sambata participantilor la Scoala de vara a organizatiei de tineret a formatiunii ca politica externa poate face doar cine are harta lumii ''in cap''. 
''Vreau sa stiti ca nu poti sa faci politica externa daca nu ai harta lumii in cap. Cele mai mari prostii le spun cei care nu stiu harta lumii. Harta este baza pe care asezi informatia de politica externa. Ca, altfel, poti sa crezi ca o tara din Africa are frontiera cu Romania. (...) Cei care vreti sa aprofundati politica externa invatati foarte bine harta lumii'', a afirmat Basescu. 
Potrivit acestuia, doar stiind harta lumii pot fi intelese diverse aspecte legate de politica externa. 
''Atunci veti intelege ce inseamna ca avioane ale Statelor Unite au survolat spatiul Marii Chinei. (...) N-ai cum sa intelegi ce a vorbit Putin cu premierul japonez daca nu stii harta. N-ai cum sa intelegi de ce tipa toata lumea cand Coreea de Nord face experiente nucleare daca tu nu stii harta si sa realizezi cine e in pericol iminent daca Coreea de Nord se inarmeaza nuclear'', a mentionat liderul PMP. 
Scoala de vara a organizatiei de tineret a PMP se desfasoara in perioada 9 - 11 septembrie in statiunea Venus, Traian Basescu participand la o dezbatere ce a marcat deschiderea oficiala a evenimentului, la Neptun. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006218 (s)