News Flash:

Traian Basescu: Datele de 4 sau 11 decembrie avansate pentru alegerile parlamentare sunt putin fezabile

3 August 2016
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat
Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat miercuri ca datele propuse de Guvern pentru organizarea alegerilor - 4 si 11 decembrie - sunt putin fezabile si ca trebuie analizat daca se pot organiza in noiembrie.
"Propunerea Guvernului este 4 sau 11 decembrie. (…) Cred ca amandoua sunt putin fezabile, dar trebuie sa privim in Constitutie sa vedem daca alegerile in noiembrie s-ar putea desfasura pentru ca 4 nu se poate, e intre sarbatori. 11 este la opt zile de data expirarii mandatului legal al Parlamentului. Tara nu poate sta fara Parlament, e ca si cum ai spune ca nu are presedinte", a afirmat Basescu intr-o conferinta de presa.
El a mai spus ca decizia trebuie adaptata la termenii constitutionali pentru ca s-ar putea ca BEC sa anunte rezultatele in 19 decembrie.
"Numai premierul daca e desemnat are prin Constitutie zece zile pentru a anunta cabinetul si programul, deci numai pana Biroul Electoral Central da rezultatele finale si se face 19, deci cred ca va trebui adaptata decizia la termenii constitutionali, chiar daca si aceasta propunere 4 si 11 a avut in vedere tot termenii constitutionali in felul ei", a conchis Basescu.
Nici ALDE nu este de acord cu datele propuse de Guvern.
Guvernul a transmis partidelor propunerea privind organizarea alegerilor parlamentare pe 4 sau 11 decembrie. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007613 (s)