News Flash:

Sorin Rosca Stanescu: PNL isi cumpara gablonturi

3 August 2016
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
rosca stanescu
Iata, s-a ajuns intr-o situatie fara precedent in istoria Partidului National Liberal. Si asta chiar in conditiile in care a initiat o fuziunecu un alt partid.  Cu PDL. Premiera consta in faptul ca liderii acestei formatiuni politice, a doua din tara, au ajuns la concluzia ca nu mai dispun de resurse umane in interior pentru a-si reinnoi garnitura de conducere. In aceste conditii, trebuie sa isi caute personalitatile in alta parte. Si astfel s-a ajuns la situatia bizara in care PNL incearca sa promoveze oameni din Guvern. Si chiar ii testeaza in vederea acestui obiectiv. Rezultatul va fi catastrofal. Primul lucru care ar trebui spus si retinut cu mare atentie de catre liderii PNL este ca acest al doilea partid al Romaniei, care incearca sa isi adjudece dreapta romaneasca, dispune de zeci de mii de persoane calificate, intre care, cu certitudine, sunt mii si mii de oameni capabili sa isi asume diverse functii de conducere. Si se vor gasi, cu certitudine, cativa zeci de oameni care ar fi in stare sa conduca, cu succes, acest partid. Printre acestia exista, fireste, inca invizibil pentru oamenii cu ochelari de cal, si viitorul presedinte al Partidului National Liberal. A cauta oameni din afara partidului este bine, dar cu o singura conditie. Acestia ar trebui sa fie atrasi pentru a deveni membri. Iar daca unii dintre ei sunt inzestrati si se vor dovedi dedicati, atunci, fireste, acestia ar putea fi promovati, in viitor, si in functii de conducere. A cauta insa, cu tot dinadinsul, conducatori din afara partidului, lipsiti total de experienta politica, este o eroare capitala. Si care se va dovedi fatala.
In aceste zile, PNL face chiar mai mult. Isi testeaza cei mai valorosi membri. Iar printre acestia, iata o idee cu adevarat nastrusnica, urmeaza sa fie testati si cativa membri ai Guvernului Ciolos. Obiectivul este cel pe care l-am enuntat anterior. Si anume identificarea acelor personalitati care ar putea constitui, in viitor, garnitura de conducere a partidului. Numai ca eroarea este majora. Cum ar putea testa partidul, cu sprijinul unor institute de cercetare de piata, diverse personalitati in privinta capacitatii lor de a deveni lideri? In niciun fel. Pentru ca, pur si simplu, nu pot fi amestecate, in acest caz, merele cu perele. Una este sa ii testezi pe cei mai de vaza oameni ai partidului pentru a vedea in ce masura ei se bucura de credibilitate in randul cetatenilor si alta este sa ii asociezi pe acestia, intr-un sondaj, cu oameni care, indiferent de calitatile sau defectele lor, nu s-au aflat niciodata in postura de a actiona in calitate de activisti ai partidului. Deci, cum ar putea cetatenii chestionati sa raspunda in cazul unui minstru X, din Guvernul Ciolos? In niciun fel. Cetatenii se pot pronunta doar in raport cu prestatia acestuia ca ministru. In niciun caz nu isi pot spune parerea despre calitatile acestuia de activist politic. Acest test este o diversiune. Chiar si ideea de a aduce oameni din afara partidului, pentru a-i plasa la varf fara sa aiba pregatirea si experienta necesare, este tot o diversiune. Iar a-i identifica tocmai in Guvernul Ciolos este o deversiune si mai mare. Un guvern care a dezamagit. Si care, pana la finele mandatului sau, va fi total si unanim dezvuat de populatie. Incercand sa plaseze, la varf, asemenea oameni, PNL se sinucide.

Cam asta se intampa acum. Si de ce se intampla? Vorbim acum de diversiunea diversiunilor. Pentru ca domnul Vasile Blaga se cramponeaza de conducere. Vrea sa ramana in functie cat mai mult timp. Pentru a pregati asaltul final al fostului PDL asupara fostului PNL. Pentru a desavarsi actiunea de canibalizare. Si cum ar putea rezista el mai bine la varf decat aducand, in jurul sau, in esaloanele secunde, cat mai multi incompetenti. Adica venetici. Atunci cand isi pune zorzoane, PNL are de ales. Face recurs la istoria sa si face apel la valorile reale din interiorul partidului si atunci se impodobeste cu bijuterii. Sau face ceea ce face acum. Adica alege gablonturi. Inzorzonat cu gablonturi de sus pana jos, PNL se va retrage, rusinos, in anticamera vietii politice. Se sinucide, sub ochii nostri, ultimul partid istoric care a supravietuit si comunismului si sfertului de veac postcomunist.

fuziune pdl resurse guvernului ciolos vasile blaga
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004425 (s)